2012-es képes naptár nézés, rendelés

A képes naptárak a lakás díszei is lehetnek, de praktikus célból is tarthatjuk őket. A 2012-es év most kezdődik, ideje lecserélni a naptárakat otthon és az irodában is. Melyek a legnépszerűbb, leghíresebb és legelterjedtebb képes naptárak?

A világ leghíresebb naptárja kétség kívül a Pirelli-naptár. A Pirelli egy olaszországi, milánói székhelyű multinacionális vállalat, az ötödik legjelentősebb gumiabroncs-gyártó a világon. Több mint 160 országban képviselteti magát. Főleg az autóiparban tevékenykedik, de nagyon híres a már 39. éve, évente megjelenő Pirelli-naptár is, melyet angolul csak The Cal-nak (a calendar, vagyis kalendárium/naptár szóból) neveznek. Minden évben egy ismert fotós készíti az összes képet, és a modellszakma legismertebb alakjai illetve híres színészek / színésznők szerepelnek benne, általában meztelenül. Idén először egy olasz fotósra esett a választás. Mario Sorrenti a vadregényes Korzikán készítette fényképeit, egy részüket színesben, párat pedig fekete-fehérben. Az előző években volt példa teljesen fekete-fehér, de teljes egészében színes képekből álló naptárra is.

Sorrenti mester fényképezőgépe elé ismert női modellek és színésznők álltak, a leghíresebb közülük talán Milla Jovovich színésznő, a Kaptár-filmek és a Kék lagúna sztárja. Az idei naptárban nem kapott helyet magyar szépség, mint például 2010-ben, amikor Mihalik Enikő magyar topmodell is szerepelt a képeken. Az idei naptár témája az ájulás, elalélás, ennek köszönhetően az alanyok a legtöbb képen elterülve, kinyúlva helyezkednek el. Érdekesség, hogy összesen 25 képből áll a naptár (és nem 12-ből, mint gondolnánk), ebből 7 színes. A résztvevők teljes listája: Edita Vilkeviciute, Guinevere Van Seenus, Isabeli Fontana, Joan Smalls, Kate Moss, Lara Stone, Malgosia Bela, Margareth Made, Milla Jovovich, Natasha Poly, Rinko Kikuchi, Saskia de Brauw. A naptárt a Pirelli legjobb kereskedői és VIP-ügyfelei kapják, kereskedelmi forgalomba sajnos nem kerül, a képek az Interneten azonban megtekinthetők.

Szobánk falára legegyszerűbben naptárt az Alexandra könyváruház kínálatából választhatunk. A különböző nagyságú és változatos témájú falinaptárak 600 forinttól kezdődnek, de 3000 forintért is választhatunk, ha igazán szép naptárra vágyunk. A naptárak a cég webáruházában is megrendelhetők, a bolti árhoz képest jellemzően 15-20%-os kedvezménnyel. Szállítási költséget sem kell fizetnünk, ha a weben megrendelt naptárt valamelyik átvevőpontban, Alexandra-üzletben vesszük át. Nem árt tudni, hogy 1-2 hónap múlva a még raktáron lévő naptárak ára csökkenni fog, így ha nem sürgős, várjunk nyugodtan a vásárlással.

A 2012-es Pirelli naptár képei: visionitopandflop.gqitalia.it/2011/12/06/calendario-pirelli-2012-tutte-le-foto.

Az Alexandra naptárkínálata elérhető itt. Online rendelés is természetesen van a webáruházakban.

Tenoch

Szép, érzésekkel és az ízlelés és szaglás érzékünkre is hatóan

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Autonóm ház irányzat vagy divat

Mindenki szeretne saját otthont, lakást vagy házat. A saját ház megtervezésénél, egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.