2014 divatja, stílus minőség és márkák

2014-ben milyen újdonságokat és klasszikus darabokat (visszatérőket illetve retro) látunk gyakrabban az utcákon Magyarországon, Európában és távolabb Ázsia közeli (Török) és távoli (Japán) területein. A jövő évi, a 2014-es tervek, kollekciók izgalmasak. Hogy lehet például a rózsaszínt és a szivárványszínt igényesen találni, természetes anyagokkal tompítani.

A divat TV adásokat, a YouTube videókat böngészve egész jó képet kaphatunk a luxus márkákról, és egy-egy követendő jó példáról. Nem minden az ár, sőt a jó stílus inkább érzék és odafigyelés, mint pénztárca kérdése. A legszebb, ahol kell nőiesen kerekded és a bevonzó tekintetű modellek szinte mindent eladtak, extra értéket hoztak.

Nálam a Chanel női ruhák gyorsan éllovasok lettek, jó év várható az őket választó tehetős hölgyeknek. Vékony pulóverek, kabátkák, blúzok, szoknyák, mind lenyűgöző szépérzékkel, szegmentálták a piacot földrészekre, országokra, jellemző színekkel, mintákkal, anyagokkal készültek.

Dolce & Gabbana (D&G), Prada, Versace, Louis Vuitton, Gucci, Roberto Cavalli, Burberry, Rick Owens, Saint Laurent, Marc Jacobs, Mango, GUESS, Victoria’s Secret, Ermenegildo Zegna (férfi kabátok, öltönyök, ingek és cipők, illetve sportos üzletemberek, gazdagok fiatalosan) vagy egy Calvin Klein elegáns sorozat, érdemes szisztematikusan elemezni őket.

A mindig elegáns fekete újra művésziesen, festői színekkel párosítva is jön. Vékony asszimetrikus szoknyák, szép kendők nyárra. Áttetsző vagy maximum formákat sejtető anyagok. Selyem és műselyem, pamut és len, minden ismétlődik, mégis új értelmet kaphat. Star Trek űrutazást sejtető egyenruha szerű öltözék inkább értelmiségi elit körökben, merész dupla és tripla öv kombináció feltűnő hétköznapokra minden fiatal nőnek. Amit megszokhattunk, hogy a színek merészebb párosítása jó ízléssel a nyár fontos része. A szép, izmos és formás combokat jövőre sem érdemes elrejteni, igényesen mutassuk meg. A szandálok terén nehéz lenne újat mutatni, még mindig a minőség és a kényelem a legelső szempontok, ami után a praktikus szín és tartós anyag / kidolgozás jöhet.

Ízelítő képek:

Chanel részlet, divatbemutató videó: youtu.be/qSxh2LStMY4 – 2014 tavasz-nyár.

Karlie Kloss elszállt a földtől? Úgy tűnik, Európától biztos, New York-ban a show tetszett sokaknak, nekem sok ötletet, újdonságot nem adott.

Extra – Alessa – Rio de Janeiroyoutu.be/Z4VQKlwOGOo.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nőtt a gyermektelen nők száma, itt és errefelé

A statisztikák az egész ‘fejlett’ Európát a történelem süllyesztője felé viszik. Közben némi reménysugarat adnak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük