Bréééking:

A halhús garantálja a gyorsabb fogyást

Köztudott, hogy a fehérjedús étrend segít a fogyásban. Még hatékonyabb azonban a diéta, ha halakat, és tengeri állatokat fogyasztunk - ezek az élelmiszerek jóllakottságérzetet keltenek, és fontos tápanyagokkal látják el szervezetünket.Miért hatékonyabb a hal a fogyókúra szempontjából, mint a hús? A halfélék, és a tenger gyümölcseinek kalóriatartalma átlagosan feleakkora, mint a húsoké, ezzel egy időben nagyobb mennyiségben tartalmazzák a diétához szükséges tápanyagokat. A cukor ráadásul teljes mértékben hiányzik belőlük, zsírtartalmuk pedig egészséges, telítetlen zsírsavakból áll.A halak proteintartalma magas, ami a fogyás és az izomépítés szempontjából egyaránt előny. A fehérjedús étrend az energiafelhasználást is hatékonyabbá teszi. A halban található zsírt a ...

Köztudott, hogy a fehérjedús étrend segít a fogyásban. Még hatékonyabb azonban a diéta, ha halakat, és tengeri állatokat fogyasztunk – ezek az élelmiszerek jóllakottságérzetet keltenek, és fontos tápanyagokkal látják el szervezetünket.

Miért hatékonyabb a hal a fogyókúra szempontjából, mint a hús? A halfélék, és a tenger gyümölcseinek kalóriatartalma átlagosan feleakkora, mint a húsoké, ezzel egy időben nagyobb mennyiségben tartalmazzák a diétához szükséges tápanyagokat. A cukor ráadásul teljes mértékben hiányzik belőlük, zsírtartalmuk pedig egészséges, telítetlen zsírsavakból áll.

A halak proteintartalma magas, ami a fogyás és az izomépítés szempontjából egyaránt előny. A fehérjedús étrend az energiafelhasználást is hatékonyabbá teszi. A halban található zsírt a szervezet nem raktározza el, a húsok zsírtartalmával ellentétben. A halfogyasztás nemcsak alakunkra nézve előnyös, hanem az omega-3 zsírsavaknak köszönhetően agyunk számára is – nőknél ráadásul a depressziót is megelőzi.

A halak, és az egyéb tengeri állatok fogyasztását a szakértők legalább heti két alkalommal ajánlják. Aki a drasztikusabb módszert választja, és kizárólag hallal szeretne fogyni, ne tartsa tovább a halételeket tartalmazó diétát egy hétnél – ellenkező esetben hiánytünetek alakulhatnak ki. A halételekhez kis mennyiségű zsiradékot, vagy olajat használjunk, így könnyen emészthetőek maradnak. A rendszeres testmozgás gyorsíthatja a fogyást: serkenti a zsírégetést, így az eredmények hamarabb láthatóak.

További cikkeink...

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*