A táncparkett-rajongók Mekkája Ausztriában

Bécsről van szól, jó tudni, hogy ez semmiképpen sem Mekka. Sport, verseny, divat, hobbi vagy alkalmi kikapcsolódás, a tánccal itt megoldják.

Nem utolsósorban a Duna menti világváros rendkívül élénk tánckultúrával rendelkezik, ami a várost néhány éve Európa éjszakai életének középpontjába emelte. Bulikra már nemcsak a sötét üzemi csarnokokban vagy diszkókban és kiskocsmákban került sor – táncrendezvényeket szerveznek olyan illusztris színhelyeken is, mint a Volksgarten, az időközben leégett Sofiensäule vagy a Stadtpark régi gazdasági épülete. És a helyszínek sora egyre bővül: a legutolsó a lakásoknak átalakított Gasometer (gáztornyok) kellős közepén lévő helyiség. Bécs lemezlovasai és zenei producerei Európában a legnevesebbek közé tartoznak Kruger és Dorfmeister neve például évek óta fogalomnak számít Ibizától Londonig.

A város biztosítja a különböző ifjúsági szórakozóhelyek egyenjogú egymásmellettiségét is, amit ritkán látni más világvárosban. A „Life Ball” kezdeményezője, Gary Keszler így fogalmazott egyszer: „Párizs Béccsel összehasonlítva dögunalmas. A különböző szórakozóhelyek sokfélesége nálunk mindent vidámabbá és izgalmasabbá tesz”. A város élénken virágzó éjszakai életére a Life Ball is példa: a politikusok, a „klubbajárók” és a Drag Qeens(!) rendkívül tarka közönsége előtt népszerű Jean-Paul Gaultier vagy Jean-Charles de Castelbajac fellépése. A bevétel az AIDS-betegek támogatását szolgálja. Természetesen Bécsnek is megvan a maga Love- Parade-ja.

Hogy még mi minden történik a szabad ég alatt a Duna parti városban? A lokálok a nyári hónapokban kiköltöznek az utcára – minden vendéglőnek megvan a maga „Schanigarten”-je (kerthelyisége), ami olykor csak egy pár darab járdára kitett székből, illetve asztalból áll. És mindenki – mindegy hogy bécsi vagy turista – élvezi azt a majdnem déli életérzést, ami – záróra ide vagy oda – egészen késő éjszakáig tart.

Jó tánciskolák, tánctanárok és hangulat vár minket, az árát meg kell fizetni, 8,10, 12, 20 eurós belépőjegy árakra kell számítani.

Kedvcsináló, élménybeszámoló, képek:

Gyermek és felnőtt zumba, ami épp divatos, de a hagyományos társastánctól, balettől sem szakadnak el végleg.

Linkek:
– Salsa társastánc, buli és oktatás: www.floridita.at, Beige egy magyar tánctanárnő.
– A társastáncos elegáns estek száma a báli szezonban nő meg igazán, 200-300 eseményre számíthatunk minden télen. Ízelítő ITT.
– Rock & Roll, Boogie és Swing: boogie.at.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Diplomás minimálbér, fizetés, átlagbér 2013, 2014

Diplomások fizetése a szemléletváltás tengerének közepén. Elnézést az eltűnt képekért, adatokért, a 2013-es weboldal költöztetés …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük