Agresszív gyerekek kezelése

Mit tehetnek a szülők, ha nehezen kezelhető, vagy agresszív a gyerekük? Egyáltalán mitől válik egy gyerek agresszívvá? A szülők hibája, a géneké, vagy a környezeté? Sajnos a mai világunkban egyre többet tapasztaljuk, a gyerekek egyre növekvő agresszivitását. És egyre fiatalabb korban.

Ha egy 5-6 éves gyerek agresszív, az sok mindentől lehet, de sokszor a környezeti hatásoktól és a nevelésből fakadóan.  Nem mindegy mit lát, vagy hall a környezetében, óvodában, játszótéren, vagy otthon milyen műsorokat engedünk neki nézni, vagy hogy viselkednek a felnőttek a környezetében. De manapság már nem az 5-6 éves korosztállyal van csak a fő probléma. Egyre több fórumon lehet olvasni, hogy agresszív a 2-3 éves, sőt a 6 hónapos gyerek is.

Pedig ebben a korban még közel nem éri annyi környezeti hatás mint például egy 5 éves gyereket. Ha már 2 évesen szinte fenyegeti a szüleit a magatartásával, ha nem az van amit ő akar, földhöz veri magát, rugdos, verekszik, akkor ott komoly pszichés problémák is lehetnek a háttérben. Nem beszélve arról, ha ez a viselkedés már 6 hónapos korban előjön, mikor még a kis „tündi-bündi, megzabálom” korszakát kéne élnie.

Ilyen esetekben nem ártana felkeresni egy gyerekpszichológust, vagy valamilyen viselkedéskutató szakembert és ne féljünk külső segítséget kérni, mielőtt tényleg késő lesz és az agresszivitás visszafordíthatatlanná válik a gyereknél. Számtalan ok létezik, sokaknál a kis-iskolában jelentkezik a túlzott agresszió, aminek az energiája jó irányba is fordítható egyszerűen.

Lili

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Autónyeremény betétkönyv, játék nyertesek

Autónyeremény betétkönyv a téma, a befektetéseinkre, játékainkra érdemes néha egy pillantást vetni. Az elmúlt évtizedek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük