Aktívan hány éves korig?

Fiatal korban a nagy szerelem idején nem is kérdés a szexuális együttlét fontossága és persze gyakorisága sem. Aztán ahogy telik az idő, megszületnek a gyerekek, egyre több a munka vagy legalábbis úgy érezzük, egyre kevesebb idő marad egymásra. Mindenki fáradt, este csak bezuhan az ágyba. De normális ez így? Feltétlenül így kell lennie?

A sex, az egészség és a hosszú élet összefüggését már sokan kutatták és bizony arra jutottak, hogy a szerelem és a szeretkezés máshoz nem fogható módon növeli az élettartamot. Megdolgoztatja a szív és keringési rendszert valamint a légzőrendszert miközben boldogsághormonok szabadulnak fel az emberi szervezetben.

Kár lenne erről a csodálatos “terápiáról” megfeledkezni vagy lemondani csak azért, mert már nem 20 éves valaki. A gyerekeket néha rábízhatjuk valakire egy pár órára, a munka megvárja az embert, néha szabadnapot is adhatunk magunknak és nyugodtan heverészhetünk akár délig az ágyban.

A nyugdíjasoknak meg ha másuk nincs is, de idejük az igen. És ha még egy régi vagy éppen egy új szerelem is ott van, akkor hajrá! Élethosszabbításra fel!


Korábbi hosszú élet cikk a linken.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Noni Juice – gyümölcs és ital

A Noni Juice italt már több mint 10 éve, hogy először megkóstoltam 2001 derekán, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.