Alba Regia táncegyüttes Székesfehérvár

Az Alba Regia táncegyüttest 1949-ben alapították a néptáncot szeretők egy kis csoportja. Azóta számtalan itthoni és külföldi táncfesztivál szereplői voltak mindenhol nagy sikert aratva. Számos egyéni és együttesi díjat nyertek különböző koreográfiák bemutatásával. A magyarországi néptáncegyüttesek minősítő rendszerében pedig a legmagasabb kategóriába tartoznak.

Egyik legnagyobb elismerése munkájuknak, hogy 1994-ben elnyerték a hamburgi FVS Alapítvány “Európa-díj a Népművészetért” elismerést, melyet nemzetközi kuratórium ítél oda minden évben. A csoport művészeti vezetője Majoros Andor és Majoros Róbert.

Az együttes működését az Alba Regia Táncegyesület biztosítja, mely kiemelkedően közhasznú szervezet. Az egyesület 1994-ben alakult Székesfehérváron azzal a céllal, hogy a népművészeti értékeket és azon belül is a néptáncot, népzenét megóvja és tovább örökítse nemzedékről nemzedékre.

Egyik legnagyobb rendezvényük a Királyi Napok Nemzetközi Néptánc Fesztivál, ahova a világ minden tájáról várnak felnőtt néptánc csoportokat vendégszereplőnek. A hazai néptáncos kultúra ápolása mellett ugyanis szívesen ismerkednek határon túli magyar illetve más országok népszokásaival, táncaival is.

Ha Te is szívesen részt vennél a magyar népi hagyományok, szokások, táncok őrzésében, akkor mindenképpen érdemes ellátogatni honlapjukra!

www.artefolk.hu

Veronika

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visszér kezelés és megelőzés, vénástorna

A vénás torna, gyógytorna elemek. A hátunk és testünk állapotának függvényében egyes gyakorlatok nem ajánlottak, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.