Alkalmi ruha készítés, szabóságok

Legyen az esküvő, bál vagy bármilyen jeles alkalom életünkben, akár nők, akár férfiak vagyunk, biztos, hogy a nagy eseményen legjobb formánkat szeretnénk hozni. Ilyenkor súlyozottan esik latba az általunk viselt ruha, mennyire passzol egyéniségünkhöz, mennyire emeli ki testünk előnyös adottságait, fedi el esetleges hibáit.

Bár a boltok választékára panaszunk nem igen lehet, hacsak nem valami kivételesen egyedi darabot szeretnénk, méretproblémáink azért akadhatnak. A hölgyek közül is sokan kilógnak az átlagos konfekcióméretekből, vagy, mert túl magasak, molettek, vagy épp ellenkezőleg, filigrán, törékeny alkattal áldotta meg őket a sors. Persze az uraknál sem feltétlen jobb a helyzet, egy nagyobb pocak, egy szélesebb váll máris megakadályozhatja, hogy a fogasokon tucatszám függő ingek között a tökéletes darabja bukkanjon a teremtés koronája. És bizony a gyerekre sem kapunk mindig minden ízében megfelelő darabot. Választásunkba ráadásul pénztárcánk vastagsága is beleszólhat.

Megoldást jelenthet problémáinkra, ha felkeresünk egy varrónőt. Igényes, testünkre öntött alkalmi ruhát akár már 40-50 ezer forintból ki tud hozni a szakember, az árak az anyagok minőségétől és a díszítés fajtájától függően változhatnak. Széles csípőre például érdemes egy deréktól bővülő, A-vonalú aljat választani, míg a szűk ruhák inkább a vékony alakon mutatnak előnyösen. A legapróbb fortélyokkal persze nem kell tisztában lennünk, azért van a varrónő, hogy segítsen minket. Ha a ruhavarratás mellett döntünk, átlagosan két hónapot számoljunk, ennyi várakozási időre biztosan szükség lesz ruhánk elkészültéig.

Ha az ár nem akadály, és tényleg exkluzív darabot álmodtunk meg magunknak, a magyar divattervezőket is felkereshetjük. Alkalmi ruhákban nagyon erős Léber Barbara és Benes Anita a Daalarna szalon tervezője is. Az általuk készített ruhák pár százezres nagyságrendet képviselnek, a felső határt a csillagos ég jelenti.

A férfiak esetében a méretre igazítást a legtöbb szalonban vállalják. Ha nem szeretnénk, vagy nem tudunk túl sokat áldozni a tökéletes ingre, végső soron ez is megoldás lehet. Ha viszont kicsit jobban állunk anyagilag, érdemes felkeresni egy szabóságot, ilyet találunk például a 7. kerületben, az Akácfa utca 41. szám alatt, ahol kézműves igényességgel előállított, méretre készült ingekkel foglalkoznak, illetve a nagyobb bevásárlóközpontokban (pl.: Mammut) is.

Gianfranco Ferré öltöny

Választhatunk akár katalógusból, de ha kedvenc darabunkkal a hónunk alatt térünk be az üzletbe, azt a szabóságban kapható, általunk kiválasztott anyagból „után is gyártják”. Üzleti, alkalmi, klasszikus ingekkel is foglalkoznak, illetve külön esküvői kollekciójuk is van. Az urak mellett a hölgyekre és a gyerekekre is gondolnak. Családi rendelés esetén jelentős kedvezményt is adnak! Ruhánk átlagosan 4-6 hét alatt készül el, egy két részes öltöny ára 60-110 ezer forint között mozog, az ingeket valamivel olcsóbban készítik, átlag 40 ezer forintért. Most Budapesten belvárosában egy elit (olasz design), testünkre szabott egyedi ing 30.000 Ft körül is elérhető, az öltönyöknél pedig a 150.000-200.000 Ft-os ár is elfogadott az üzleti életben (ill. esküvőkre), sokszor ingyen házhoz is jön a szabó, így ez tényleg jó ajánlat a kényelmeseknek.

Egy méretre szabott ing, azért is jelentheti a legtökéletesebb megoldást, mert a ruhanemű szabásvonalát egyedi méreteink alapján határozzák meg. Ha mellette döntünk, a gallértípustól a mandzsettán át a tűzésig, ízlésünktől függően minden apró részletről magunk határozhatunk.

Rendezvény videó készítés: www.dominostudio.hu.

Szuper csinos megjelenés 'átlagos' nőknek is, ő feltűnően szép

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mosógolyó, mosógömb fórum, vélemény és fizika

Mosógolyó, mosógömb, ma már minden tiszta wellness. Wellness az étel, a szálloda, ahol nyaralunk és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.