Amerikai oktatás képek

Amerika sokak számára az ígéret és a lehetőségek földje. De vajon az oktatásban is? Sokat hallani arról, hogy az amerikai oktatási rendszer, merőben eltér a nálunk megszokottól, sokkal gyengébb és az átlag amerikai sokkal butább, mint mi. Az, hogy mi az igazság, mindenki döntse el maga, de tény, hogy lexikálisan sokkal kevesebbet követelnek az iskolákban a tengerentúlon, mint nálunk.

Az érettségi tesztekből áll, történelmet általános iskolában és középiskolákban keveset tanulnak, azt is főleg a saját történelmüket, vagy amiben ők is szerepelnek valamilyen formában. A gyerekek 12 évesen kerülnek be a középiskolába és általában 17 évesen érettségiznek. A High School a középiskolát és nem az egyetemet jelöli náluk. Általában sok házi dolgozatot írnak, vagy prezentációt kell készítsenek különböző témákban, de sok esszé és teszt is van.

Inkább a képességfejlesztésre koncentrálnak. Biológiából is főleg gyakorlati oktatás van, elmélet alig. Matematikából is sokkal később, vagy nem is tanulják meg például az első és másodfokú egyenleteket.

Az egyetemek, főleg a nevesebbek, keményebbek sok szempontból, mint nálunk, de ez nem mindig a tanulás mennyiségében nyilvánul meg. Te máshogy gondolod, vagy esetleg személyes tapasztalataid vannak az amerikai oktatási rendszerről? Szólj hozzá Te is a témához!

Íme egy részletes tudományos leírás: www.oki.hu/oldal.php?tipus=cikk&kod=2006-02-vt-Zsigmond-Amerikai. Képek nagy számban találhatóak az amerikai iskolákról, ott is óriási a különbség a külvárosi kis iskola és a nagy luxus intézmények között. Nekünk elsősorban a magyarországi különbségeken kell elgondolkodnunk. Ismerik az elit budai és a régi, leromlott pesti külvárosias iskolák közötti különbségeket?

Gan

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Autónyeremény betétkönyv, játék nyertesek

Autónyeremény betétkönyv a téma, a befektetéseinkre, játékainkra érdemes néha egy pillantást vetni. Az elmúlt évtizedek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük