Amway termékek: szigorú MLM vagy egészség vélemények

Vesztes vagy győztes mód, vagy mi az igazság az Amway-nél?

Új év, kritika helyett egyszerűen információk és hozzászólás fórum. Egy szemléletfejlesztési oktatás, értékesítő képzés sajátos módon. Érdemes belegondolni, hogy ki mire hasznosíthatja a megszerzett tudást, gyorsan, olcsón, jó érzésekkel.

Az Amway a világ egyik legnagyobb és legsikeresebb, közvetlen értékesítéssel foglalkozó vállalata. Az Alticor vállalatcsoport része, központja: Ada, Michigan, amely USA-ban található. Több mint 6 milliárd dolláros forgalmat bonyolít le évente. A cég közel 50 éve van a piacon. Az 1949-ben bevezetett NUTRILITE™ étrend kiegészítőt kezdték el először közvetlen értékesítési módszerrel forgalmazni. Majd 1959-ben Van Andel és DeVos megalapította az Amway-t. A kis kockázattal járó üzleti vállalkozás gyakorlatilag mindenki számára nyitva állt, nem voltak területi vagy jövedelmi korlátok, kis kezdeti befektetéssel el lehetett kezdeni dolgozni. Ráadásul lehetőség van arra, hogy az új forgalmazók felülmúlják azoknak a keresetét, akik bevezették őket az üzletbe, nyitva áll mekkora keresetre tesz szert a forgalmazó. Később az Amway kiváló minőségű, koncentrált otthonápolási termékekből álló saját termékcsaládot dobott piacra. Az addig egyedülálló készítmények hamar megnyerték a közönséget, és az energikus forgalmazásnak köszönhetően be is terítették a piacot. Tevékenységüket a 60-as évek elején még  Kanadára is kiterjesztették. Mindez után újabb termékekkel lépett elő a cég, közöttük az SA8™ mosóporral 1961-ben, és az AMWAY QUEEN edényekkel. Az új testápoló szereik közé tartoztak a női illatszerek, szépítőszerek és az ARTISTRY™ kozmetikumok is. Az 1970-es években további terjeszkedés következett. Több kontinensen is fellelhető volt ez után az Amway márka és egyre inkább elterjedt maga az értékesítési módszer. A cég eljutott Ausztráliába, Európába és Ázsiába. A cég gyártóüzemei hatalmas növekedésnek indultak., egy-egy helyen szinte önálló várossá nőtték ki magukat, olyan specialitásokkal, mint a saját áramfejlesztő, vízkezelő telep, újra feldolgozó üzem, vagy a ma már szinte természetesnek tűnő külön buszjárat és a még mindig rendkívülinek ható tűzoltóság. A 80-as évekre az Amway forgalma – mindenféle lassulás nélkül – 1981-ben átlépte az egymilliárd dolláros álom és egyben lélektani határt.

Ebben az időszakban az Amway sikeresen vezette be a teljesen új termékkategóriát, az AMWAY vízkezelő rendszert. Ez a termékcsalád ma is vezető helyet foglal el a piacon eSpring™ néven. Az Amway regionális és országos leányvállalatai a 90-es években az e-kereskedelem beindításával a lehetőségeket kiterjesztették a cyber-térbe is. A vállalat ma is az alapítók, DeVos és a Van Andel család magántulajdonában van. Hatalmas forgalmat bonyolít le, óriási terjesztői hálózattal rendelkezik és több, mint 700 bejegyzett szabadalom van birtokában. Ráadásul tudósaik töretlenül dolgoznak a fejlesztéseken!

Angol források: www.loyal9revolution.com/blog/2009/12/12/mlm-business-model-reviewed/ – elemző fórum vélemények.

Hétköznapi termékek a hétköznapinál magasabb árakon, más téren pedig egy-egy kiváló termék elérhető áron. Sosem érintettek meg a termékeik mélyen, sőt a missziójuk, küldetésük üzenete se jutott el hozzám : www.amway.com/en/for-the-home/legacy-of-clean. Miért nem jó magyar terméket veszünk? Ez erős kérés, de ez a lényeg.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Autónyeremény betétkönyv, játék nyertesek

Autónyeremény betétkönyv a téma, a befektetéseinkre, játékainkra érdemes néha egy pillantást vetni. Az elmúlt évtizedek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük