Amy Winehouse öngyilkossága

Amy Winehouse ötszörös Grammi-díjas énekesnőt és dalszövegírót 2011. július 23-án holtan találták otthonában. A drog és alkoholproblémákkal küszködő énekesnő nem rég nagy slágerré lett Rehab című dalában arról énekel, hogy hogyan utasítja vissza a rehabilitációs segítséget. Ennek tükrében érdemes elgondolkodni azon, hogy halála “baleset” volt-e vagy tulajdonképpen egy öngyilkosság?

Belegondolva saját életünkbe a többség nem tudná elképzelni, hogy megölje magát. Pedig a pszichológia szerint nincs öngyilkosságra immunis személy. De akkor mi vezethet oda, hogy valaki véget vessen az életének? Mentális zavarok, régóta kezeletlen problémák, de lehet egy hirtelen jött esemény, ami súlyos krízist okoz. Az öngyilkosok több mint kétharmada depressziós, jelentős hányaduk alkohol vagy drogfüggő.

Vannak az öngyilkosságnak előjelei, melyekre odafigyelve és időben kezelve megelőzhető a végzetes lépés. Ilyen például az elszigetelődés másoktól, érzelmi beszűkülés, saját értékrendjébe vetett hitének csökkenése, személyes tárgyak elajándékozása, mérgek, gyógyszerek gyűjtögetése, fegyver vásárlása. De ilyen jel lehet a tagadások megnövekedése valamint az “én” gyakori kiemelése.

Te mit gondolsz erről? Van olyan a környezetedben, akire érdemes odafigyelni?

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amway termékek: szigorú MLM vagy egészség vélemények

Vesztes vagy győztes mód, vagy mi az igazság az Amway-nél? Új év, kritika helyett egyszerűen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük