Andorra utazási tipp, hegyi top

A Pireneusok keleti lábánál fekvő piciny ország rendkívül sok meglepetést és látványosságot tartogat az odautazóknak. Ez a Franciaország és Spanyolország között elhelyezkedő ország igazi turistaparadicsom. Virágzó idegenforgalmát a rendkívül kedvező adózási és betegellátási rendszerének is köszönheti.

Gondolnád, hogy az európai kulturális körutak kedvelői között különösen divatos lett Andorra :-)?

Az éghajlat szinte azonos a két szomszédos országáéval. Néhány C fok eltérés tapasztalható csak, a helyvidék miatt. Az országban a saját lakosság csupán 33%. Megtalálhatók még spanyolok, portugálok, franciák és angolok is.

Az ország bevételi forrásának jelentős részét a villamos energia előállítása adja. Andorrában a katalán nyelvet beszélik, és sokan beszélnek franciául és spanyolul is.

Ha valaki ünnepelni vágyik az országban, akkor szeptember 8-án érdemes odalátogatnia, mert ez a nap a nemzeti ünnepük. az országon keresztül egy főút vezet, amely észak-keletről dél-nyugatra tart és az összes községet érinti. Ezekben a falvakban templomok és román építészet saját stílusban megtalálhatóak. Távolabb az úttól elhagyott tanyákat láthatunk, amelyek érdekes díszei utunknak.

Az ország legjelentősebb bevételi forrása az idegenforgalom. Évente 10 millió turista keresi fel a csodálatos országot télen és nyáron egyaránt. Rendkívül vonzó a külföldiek számára a vámmentes vásárlás és ingyenes betegellátás.

romantikus béke

Andorrának nincs repülőtere, de nagyon kényelmesen utazhatunk a repülőtérről naponta induló buszjárattal, ami Barcelonából vagy Gironaból (Spanyolország) és Toulouseból (Franciaország) indul. Andorrában nincs vasúti közlekedés, de elérhető a francia L’Hospitalet, mely mindössze 3 km-re a határtól.

Azon kívül naponta induló járatok mindig vannak Franciaországból (Toulouse, L’Hospitalet) és Spanyolországból (Barcelona, Madrid, Malaga és Valencia) is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Autonóm ház irányzat vagy divat

Mindenki szeretne saját otthont, lakást vagy házat. A saját ház megtervezésénél, egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.