Asia Center üzletek, vélemények

Miért járunk az Asia Center-be? Véleményeket keresünk. Keleti bazár és pláza érzés mix.

Ami változatlanul hódít, az az olcsó ruhaneműk, alkoholos italok, édességek, parfümök és tisztítószerek. Ezekből a nagy nyugati márkákhoz juthatunk hozzá sokszor meglepően olcsón. Egy üveg italnál 200-500 Ft-os kedvezmény, egy csokoládénál 50-100 Ft, és a jól ismert Merci nagy csokoládé desszert  1000 Ft-tal is olcsóbb lehet például egy CBA üzlethez képest.

Az Asia  Center (ázsia) forgalma nagyon változó. A Karácsonyhoz közeledve egyre élénkebbek a hétvégét, de aki ráérősebb, annak inkább a nyugodt hétköznapi vásárlást javasoljuk. Olyankor könnyebb a parkolás, és lökdösődni és várakozni sem kell.

A legjobb megközelítés lehet a közvetlen busz is, a belváros felől érkezőknek a 173-as gyorsjárat (busz) kényelmes lehetőség, mert onnan már gyalog is közel van a bejárat (kb. Westend hosszúságra ;)). Az aktuális menetrendeket megtaláljuk a BKV és egyéb hivatalos oldalakon. Nyáron többen kerékpárral járnak ide, van pici kerékpártárolójuk is.

Változnak az idők. Korábban volt egy-egy üzlet, ami miatt luxus vendégkör is járt az Asia-ba. Így be kellett látni a drága kasmír és és egyéb szövet és ruha kereskedőknek, hogy nekik máshol sokkal hatékonyabb lehet az értékesítés (mongol üzlet – Goyo). A többség 35.000 Ft-ot inkább 10 olcsóbb termékre költ, mint egy meseszép luxus pulóverre.

1. Milyen üzletek miatt érdemes még ide járni? 2. Milyen termékeket ne vegyünk meg? 3. Mit érdemes tudni az Asia Centerről általában?

1. jó üzletek:
A női ruhákból van túlkínálat természetesen, de itt a férfiak is mindent megtalálnak, ha a stílusok a lazább (mediterrán, egyszerű vagy natúr). A Tonelli extra ingeket (100% pamut erős, szép mintákkal), török és thaiföldi strapabíró nadrágok (pl. farmer+ nagy zsebes ). A

Zokniból itt találjuk a legjobb magyar gyártók széles kínálatát, ezeket a zoknikat a környező országokba is viszik, sőt egyes különlegesen jól sikerült darabok (női térdzoknik stb.), szinte nem is kerülnek a hazai üzletekbe. Külföldi (török, román, kínai) gyártóktól is találunk sok jót. Titok zokni, sport zokni, öltöny zokni, bakancs zokni minden szép kivitelezésben a talpán vagy az orrán is megerősített kivitelben.

Kabátok, pulóverek tekintetében nagyon nagy a kínálat, és tényleg olcsón lehet meleg ruhákhoz jutni. Korábban nem voltam divat mániás, most is többnyire kielégít a látvány, és nem akarok mindent tulajdonolni. Visszatérve az olcsóságra, 4800-ért jó vastag Novelle kabátot lehetett venni, és 2500-3500 Ft-ért szintén vaskos pulóverek tornyosultak a polcokon és a fogasokon. Aemmi flanc, meleg ruha becsületes, szerény melósoknak. Aki ápolt vagy még sportol is, és kiegyensúlyozott párkapcsolatban él, annak feltehetőleg nincs minden nap szüksége szuper-trendi megjelenésre.

Aki a divatosságot, trendiséget többre tartja, annak ott az arab-török üzlet. Mindig szól a zene, szolis srácok és lányok, menő arcok is betévednek, de itt 10.000 Ft is lehet egy férfi nadrág, ami a helyi viszonyok között kimondottan magas.

2. hibás, gyenge vagy kérdőjeles dolgok:
– A kínai méretek (mérettáblázat) csak egy réteg igényeit elégíti ki, mivel kevés a tényleg hosszú karra tervezett ing (még mindig), és ez a 3-4-.. cm hiány kimondottan sok bevételtől fossza meg a kereskedőket. A hosszabb jobb! Itt ez igaz. Mindenféle ujjhosszal, márkás ing rendelés online webáruházból magyarul is.
– Öltönyt, általában nem éri meg, kivéve szükséghelyzetben, vagy akkor ha pont ránk passzol az összeállítás és személyiségünkhöz is illik.
– Profi írószereket általában nem itt találunk
– Komolyabb (márkás és megbízható) gyógyászati segédeszközöket
– Profi fürdőszobai és lakásfelszerelés

3. sok jó, vagy alap termék
Sok más a teljesség igénye nélkül a száz bolt kínálatából: horgász zsinórok (damilok, fonott és normál), úszók, kések (dísz, konyhai stb. óriási választékban), konyhai eszközök (teflonos, vékony és vastag edény, reszelők, szűrők stb.), illatosítók, dísztárgyak,övek, cipő (sport és utcai), gyerek ruha, táska, utazó táskákból és gurulós standard repülős bőröndökből nagyon olcsók és viszonylag strapabíróak nagy választékban. Szerszámkészletek, GPS navigációs rendszer és mp3 lejátszók, gyógynövények. Érdemes ide járni és körülnézni, hogy tudjuk, miért járnak ide celebek, plaza cicák és messze az átlag felett kereső ismert TV-s személyiségek is 2-3 havonta. Profi ping-pong (asztalitenisz edzések).

Nyitvatartás: Hétfő-Vasárnap (hét közben és hétvégén is) 10:00-19:00, persze ez nem szentírás, a jól menő üzletekre általában ez igaz.
Cím: 1152 Budapest, Szentmihályi út 167-169. (ott már felismerjük, a távolabbi nagy épületekben van a lényeg).
Térkép:

Jobbra fenn a préri szélén vannak a bevásárlóközpont
Jobbra fenn, sarok, a zöld préri szélén vannak a bevásárlóközpont üzletei

Asia Center bevásárlóközpont Karácsonyra! A kínai, arab, keleti kereskedőktől szerezhetünk be olcsóbban nyugati termékeket is, mint egy piac vagy kirakodóvásáron.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Diplomás minimálbér, fizetés, átlagbér 2013, 2014

Diplomások fizetése a szemléletváltás tengerének közepén. Elnézést az eltűnt képekért, adatokért, a 2013-es weboldal költöztetés …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük