Ásvány-víz fajták: a nagy teszt

Ma már csak kevesen isznak csapvizet, pedig még néhány évtizeddel ezelőtt leginkább csak az volt. Mindenki azt gondolja, hogy az ásványvizek sokkal jobbak és egészségesebbek, mint a csapvíz, de hogy ez tényleg így van-e az jó kérdés!

Mi a véleményed? Melyik a legjobb csapvíz és ásványvíz Magyarországon?

Még 2010 nyarán végeztek egy nagy minőségi tesztet, melyben vizsgálták 3 különböző helyről származó csapvíz és 14 szénsavmentes ásványvíz kémiai összetételét, ásványi anyag tartalmát, baktériumok jelenlétét, ízét, utóízét, frissítő hatását és árát is. Mindent figyelembe véve, az a meglepő eredmény született, hogy a csapvíz egyes helyeken jobb választásnak tűnik, mint a legtöbb ásványvíz.

Persze az is nagy kérdés, hogy kinek mi a fontossági sorrend. Ha mondjuk az egészségünk szempontjából mindegyik egyformának mondható, akkor mi a fontosabb az ízélmény vagy az ár? Vagy mindkettő egyformán?

A táplálkozástudományi szakértők azt javasolják, ha az ásványvíz mellett döntünk, akkor érdemes nem egy márkához ragaszkodni, hanem váltogatni azokat az eltérő ásványi anyag tartalom miatt.

Te milyen vizet iszol szívesen? Ha ásványvizet, akkor szénsavasat, enyhén szénsavasat, menteset, esetleg ízesítettet? Na és mi a helyzet a különböző márkákkal?

Nagy leleplezés: youtu.be/XfPAjUvvnIc, átverés a palackozott vizekkel. Ásványvizek nagy minőségi tesztje, a botrány csupán az igazság rossz marketing, profit csökkentő hatások miatt indult be a víz piacon

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Magyarok, tervezők a nemzetközi divatban

A magyar tervezők között találunk tehetségeket, akik a nemzetközi piacon is találhatnak rajongókat. Abodi Dóra …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.