Bréééking:

Az akupunktúra segíthet a fogyásban

A túlsúly csökkentéséért folytatott harc gyakran reménytelennek tűnik. A kemény edzések, szigorú diéták test és lélek számára egyaránt megterhelőek. Egy kutatás szerint azonban egyszerűbb módszer is létezik: az akupunktúra is segíthet abban, hogy végre megszabaduljunk a felesleges kilóktól.A súlyproblémákkal küszködők száma egyre növekszik. A fogyni vágyók életmódváltással, különleges diétákkal és több sporttal próbálják csökkenteni testsúlyukat. A számtalan divatos edzésmódszer, és a speciális fogyókúrás étrendek ugyan álomalakot ígérnek, a valóság gyakran másképp néz ki. Súlyosabb elhízás esetén előfordul, hogy csak a gyomorszűkítő műtét segít. Egy dél-koreai kutatás eredményei új reményt adhatnak azoknak, akik sehogy sem tudnak megszabadulni a pluszkilóktól: úgy tűnik, ...

A túlsúly csökkentéséért folytatott harc gyakran reménytelennek tűnik. A kemény edzések, szigorú diéták test és lélek számára egyaránt megterhelőek. Egy kutatás szerint azonban egyszerűbb módszer is létezik: az akupunktúra is segíthet abban, hogy végre megszabaduljunk a felesleges kilóktól.

A súlyproblémákkal küszködők száma egyre növekszik. A fogyni vágyók életmódváltással, különleges diétákkal és több sporttal próbálják csökkenteni testsúlyukat. A számtalan divatos edzésmódszer, és a speciális fogyókúrás étrendek ugyan álomalakot ígérnek, a valóság gyakran másképp néz ki. Súlyosabb elhízás esetén előfordul, hogy csak a gyomorszűkítő műtét segít. Egy dél-koreai kutatás eredményei új reményt adhatnak azoknak, akik sehogy sem tudnak megszabadulni a pluszkilóktól: úgy tűnik, az akupunktúra segíthet. Bizonyos régiók stimulációja az akupunktúrás tűkkel segít szabályozni az éhségérzetet.

A dél-koreai kutatók 23 feletti testtömeg-indexszel rendelkező férfiakon, és nőkön tesztelték a módszert. A kísérleti alanyok 8 héten keresztül vettek részt az akupunktúrás kezeléseken. Az eredmény magáért beszél: a résztvevők testtömeg-indexe (BMI) a tesztfázis végére 6%-kal csökkent. A kutatók szerint ez azt bizonyítja, hogy az akupunktúrás kezelés egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozással, és a fizikai aktivitás növelésével együtt a súlyosan elhízott pácienseknek is segíthet abban, hogy fájdalmas műtétek nélkül lefogyhassanak.

A tradicionális kínai orvoslásból ismert terápiás forma, az akupunktúra meghatározott pontok stimulálását jelenti, melyek a meridiánokban találhatóak. Ezeken a pontokon keresztül áramlik – a módszer hívei szerint – az életenergia, ami az összes testi funkciót befolyásolja. Az egyensúly megbomlása esetén a kezelés segíthet az energiaáramlás helyreállításában. Az akupunktúra hatékonyságát hátfájás, ízületi bántalmak, vagy migrén ellen már több kutatás bizonyította – most úgy tűnik, a fogyni vágyók számára is segítséget jelenthet.

További cikkeink...

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*