Az éneklés, a zene egészséges

Szerencsére nem kell énekesnek lennünk, sőt egyetlen tiszta hangokat se kell kiénekelni az egészségünk javítása érdekében, fontosabb a dal választása és a testtartás is.

Az éneklés csökkenti a stresszt, a feszültséget. Tudományosan bebizonyították, ahogy a Spektrum TV egy műsorában is láthattuk 2010-ben újra. A kórus próbák után jobb eredményeket mutattak több tényezőben is a vizsgált emberek, a vérből/nyálból vettek mintákat. Az énekelni nem szeretőknek szokták ajánlani, hogy felemelt tekintettel, mosolyogva és egyenesen állva a rosszkedv szinte magától elmúlik. Lélektorna az egészségünkért :).

Az orvosok Afrikától a fejlett nyugatig a rendszeres éneklést akár kiegészítő terápiás kezelésként is alkalmazhatják gyógyító tevékenységük során.

Daloláskor szándékosan meghosszabbíthatjuk kilégzéseink idejét, továbbá belégzéseink időtartamát is könnyen módosíthatjuk attól függően, hogy gyors vagy lassú darabokat adunk elő.

együtt énekelve

Sok-sok tudományos értekezésekben beszámoltak már arról is a kutatók, hogy a zenehallgatás szervezetünkre pozitív hatást gyakorol. Még a növények és az állatok is pozitívan reagálnak a szép zenékre. Hogy a fiatalok által kedvelt hörgős stb. zúzós heavy metál zenének van-e ilyen pozitív hatása, arról megoszlanak a vélemények.

A kórusokban a tagok sokat tanulhatnak egymástól. Egy többszólamú előadáskor mindenki a saját hangján szólaltatja meg a dalt, a tagoknak figyelniük kell egymásra, termékenyen együtt kell működniük, hogy a végén harmonikus, jó produkció szülessen. Olyan ez mint egy társadalomban a feladatok jó megosztása.

Egy angol forrás (Health and singing): http://www.heartresearch.org.uk/Singing_is_good_for_you.htm.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Talpbetétek a cipőboltokban

A Deichmann cipőbolt a talpbetétek piacán kiemelkedően jól használható kínálattal szolgálja a vevőit. Legutóbb egy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.