Az új Ford Mondeo, 2012 stílusa

A Mondeo a Ford középkategóriás autótípusa. Korábban (az 1990-es években) az amerikai nagyvállalat ezt a modellt szánta „világautónak”, melyet a Föld nagyon sok országában forgalmaztak, és úgy gondolták, hogy formaterve és kialakítása mindenhol sikert arathat. Idén jelenik meg a típus legújabb generációja, továbbra is globális modellként, Európában (így hazánkban is) Mondeo, Észak-Amerikában Fusion néven. Ez lesz a világon az első olyan autótípus, amelynek benzines, hibrid és teljesen elektromos változata is lesz. A fejlesztés során a kulcsszó a takarékosság volt, valamint a vezetőtámogató rendszerek minden eddiginél bőségesebb választékával is elkényeztet minket az autó.

Ami azonban egyből szembetűnik, és blogunk szempontjából is fontosabb, az a karosszéria divatos, egyesek szerint harcias kialakítása. A hűtőmaszk már ismerős lehet, az ugyancsak a Ford-konszernhez tartozó Aston Martin sportautóké ilyen. Csak nehogy James Bondnak higgyük magunkat, aki az utóbbi években a brit sportautókat választja munkaeszközül. Az autó hátulja elegáns, kupészerű, a Ford Kinetic Design formavilág alapján készült, egyetlen hátrány a szűkös fejtér.

Az amerikai modell a detroiti autószalonon mutatkozott be, az európai premierre az őszi párizsi szalonig várnunk kell, a magyar kereskedőkhöz pedig a jövő év elején kerülhet a típus.

Tenoch


Megérkezett, USA után itthonra, Európába is, fotós híradás: www.carmagazine.co.uk/News/Search-Results/First-Official-Pictures/Ford-Mondeo-2012-first-official-pictures/.

Sok-sok hozzászólást várunk alább.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

A táncparkett-rajongók Mekkája Ausztriában

Bécsről van szól, jó tudni, hogy ez semmiképpen sem Mekka. Sport, verseny, divat, hobbi vagy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.