Balassi táncegyüttes

A Balassi Táncegyüttes 1947-ben Békéscsabán kezdte tevékenységét. Alapítója  Gécs Jenő szabómester, cserkésztiszt, aki 1970-ig irányította működését. 1948 után vette fel az együttes a „Balassa”, illetve később a Balassi nevet.

Először 1949-ben Budapesten álltak színpadra a Világifjúsági Találkozón, ahol Born Miklós: Viharsarki táncok c. koreográfiáját mutatták be. Ennek kapcsán aztán sorra érkeztek a külföldi felkérések. Jártak többek között Ausztriában, a Bécsi Zeneakadémián., de több más európai országban is, sőt még Algériában, Izraelben és Japánban is turnéztak.

A kezdetektől kezdve ott vannak az ország szakmai élvonalában. A Néptáncosok Országos Bemutató Színpadán a táncegyüttes folyamatosan kiválóan minősült, ezért megkapta a Martin Szövetség Örökösen Kiváló Együttes díját. Külföldi és belföldi fesztiválokon szintén számos, jelentős díjat nyert. Nagyon fontosnak tartják a tudásuk továbbadását így az utánpótlásképzést, melyet a  Hétpróbás Néptánciskolája biztosít.

Igényesen kidolgozott weboldalukon megtalálhatunk minden információt a táncegyüttes múltjáról és jelenéről. www.balassitancegyuttes.hu

Te szereted a magyar néptáncot, érdekelnek a népi hagyományok? Szerinted felnőtt fejjel meg lehet tanulni vagy csak gyerekként érdemes belekezdeni a tánctanulásba?

Dorka

 

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visszér kezelés és megelőzés, vénástorna

A vénás torna, gyógytorna elemek. A hátunk és testünk állapotának függvényében egyes gyakorlatok nem ajánlottak, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.