Bankok legyőzése, hitel perek helyetti megoldások

A pénzintézet kontra devizahiteles párharcok történetében először maradt alul egy bank. Most már bírósági ítélet bizonyítja: a bankok is legyőzhetők.” Jó volt ilyen hírt olvasni, mégse látni érdemi változást. Tart a háború (Ez a harmadik és egyben a legnagyobb, legpusztítóbb világháború 2008 óta), aki valami nyugtató tablettán él a nyugdíjából, annak sem árt tudni ezt a tényt.

Bogár László és sok neves közgazdász, nyugdíjba vonult bankát és politikus is tágra nyílt szemekkel nézi, hogy mi folyik, sokan azért lettek újra aktívak, hogy segítsenek a tudás megszerzésében az embereknek, a tájékoztatásban és az okok felderítésében. Az Echo TV műsorait érdemes figyelni, interneten visszanézhetőek az adások.

A magyar emberek igazság érzete eléggé ferdült, mivel a köztudatban a póker, a nyerőgépek, az alkohol és a drog is az elfogadott kategóriába került. Akkor a már szinte alapvetően jónak beállított házastársi kapcsolaton kívüli szexuális kapcsolatról nem is beszéltünk. A szakralitás szónál jóval egyszerűbb fogalmakat se értenek sokan, lebegnek zombiként, droidként, család nélkül a mai világban.

A kérdés összetett, hosszú évek propaganda és beetetési munkája állt a mögött, hogy ennyi eladósodott deviza alapú hiteles fizetésképtelen állampolgárunk lett Magyarországon (itthon), cégünk és önkormányzatunk legyen. Ráadásul az államadósság ilyen arcátlan módon vált visszafizethetetlenné (erősödő rabszolga lánccá) a forint gyengítésével. Ha az emberek egy kritikus mértékű tömege a jó vagy éppen rossz irányba mozdul, az viszi magával a többieket, ez egy ilyen pici országban hatványozottan igaz.

A fontos kérdések között szerepel, hogy kinek és miért érte meg magyarokat kiirtani, kitelepíteni, elszegényíteni? Németországban a csökkenő gyermekáldás mellett a jólét legalább megmaradt, velük szoros kapcsolatban vagyunk az ipar által (pl. Audi, Opel, Mercedes stb.)

A hiteltársulás (pénzügyi biztos és csapata) munkája volt a leginkább előre mutató a közelmúltban, nekik sikerült leültetnie az értelmiségi MAGYAR jogvédőket és a bankszövetség tagjait, banki dolgozókat is: www.facebook.com/Hiteltarsulas?fref=ts. Tényleg kevés más ötlet van, mint elállni a hibás és FÉLREVEZETŐ szerződéstől, és visszaállítani a kiindulási állapotot, úgy hogy az ingatlan eladásra kerül, az átvert (korábban még boldog) tulajdonos pedig AZON FELÜL a banktól is kap pénzt (kamatostól) vissza (vagy viheti a lakást, és egye meg, amit főzött). A játékpénz nem játék ma már.

Egy balatonboglári vállalkozó 2008-ban 21 millió forint svájci frank alapú kölcsönt vett fel. A kezdeti 80 ezer forintos törlesztőrészlet a következő év elejére több mint a duplájára nőtt. Idén júniusban a bank már 50 milliót követelt, végrehajtót küldött az adósra, aki azonban perre vitte az ügyet. Az elsőfokú ítéletet a Fonyódi Városi Bíróság hozta meg az Erste Bank ellen indított perben: a felperes kérelmének helyt adva megszüntette a folyamatban lévő végrehajtási eljárást, amit azért indított a bank, mert adósa nem fizette határidőre az irreálisra emelkedett hitel törlesztőrészleteit. A boglári vállalkozó az első devizahiteles az országban, akinek a javára bíróság kimondta:
az adós és a bank között létrejött devizakölcsön-szerződés tisztességtelen, ezért semmis.

Léhmann György, a vállalkozó ügyvédje a Bar!kád hetilapban azt javasolta a hasonló cipőben járó adósoknak, hogy ajánlott levélben írják meg bankjuknak, kifogásolják a tisztességtelen kamatemelés miatt létrejött tartozást. „Ha az adós tudja igazolni, hogy ezt megtette, joga van töröltetni a végrehajtási záradékot és még pereskednie sem kell. Nincs teher, nincsenek költségek. Ne féljenek a bankoktól!” – jegyezte meg. „Bizakodással tekintünk a károsultak által indított eljárások elé, de a probléma megoldása elsősorban a kormány feladata lenne” – fűzte hozzá az esethez Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője.”

visszafizethetetlen hitel

Ingyenes ügyvédi segítség, hírek: hunhir.info/?pid=rovat&id=32.

Folyó peres ügyek, segítség és hírek: www.devizaados.eu.

Megoldási javaslatok között szerepel továbbá:
– Hitel átvállalás (vissza illetve bevezetése)
– Az állam a fenyegetőző bankokat államosíthatja

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Porciókontroll – avagy mitől lesz nagyobb a kisadag?

Porciókontroll Nemcsak az adagok mérete, a tányér színe is számít, hasonlóan ahhoz, milyen ruhát viselünk. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük