Bankok legyőzése, hitel perek helyetti megoldások

A pénzintézet kontra devizahiteles párharcok történetében először maradt alul egy bank. Most már bírósági ítélet bizonyítja: a bankok is legyőzhetők.” Jó volt ilyen hírt olvasni, mégse látni érdemi változást. Tart a háború (Ez a harmadik és egyben a legnagyobb, legpusztítóbb világháború 2008 óta), aki valami nyugtató tablettán él a nyugdíjából, annak sem árt tudni ezt a tényt.

Bogár László és sok neves közgazdász, nyugdíjba vonult bankát és politikus is tágra nyílt szemekkel nézi, hogy mi folyik, sokan azért lettek újra aktívak, hogy segítsenek a tudás megszerzésében az embereknek, a tájékoztatásban és az okok felderítésében. Az Echo TV műsorait érdemes figyelni, interneten visszanézhetőek az adások.

A magyar emberek igazság érzete eléggé ferdült, mivel a köztudatban a póker, a nyerőgépek, az alkohol és a drog is az elfogadott kategóriába került. Akkor a már szinte alapvetően jónak beállított házastársi kapcsolaton kívüli szexuális kapcsolatról nem is beszéltünk. A szakralitás szónál jóval egyszerűbb fogalmakat se értenek sokan, lebegnek zombiként, droidként, család nélkül a mai világban.

A kérdés összetett, hosszú évek propaganda és beetetési munkája állt a mögött, hogy ennyi eladósodott deviza alapú hiteles fizetésképtelen állampolgárunk lett Magyarországon (itthon), cégünk és önkormányzatunk legyen. Ráadásul az államadósság ilyen arcátlan módon vált visszafizethetetlenné (erősödő rabszolga lánccá) a forint gyengítésével. Ha az emberek egy kritikus mértékű tömege a jó vagy éppen rossz irányba mozdul, az viszi magával a többieket, ez egy ilyen pici országban hatványozottan igaz.

A fontos kérdések között szerepel, hogy kinek és miért érte meg magyarokat kiirtani, kitelepíteni, elszegényíteni? Németországban a csökkenő gyermekáldás mellett a jólét legalább megmaradt, velük szoros kapcsolatban vagyunk az ipar által (pl. Audi, Opel, Mercedes stb.)

A hiteltársulás (pénzügyi biztos és csapata) munkája volt a leginkább előre mutató a közelmúltban, nekik sikerült leültetnie az értelmiségi MAGYAR jogvédőket és a bankszövetség tagjait, banki dolgozókat is: www.facebook.com/Hiteltarsulas?fref=ts. Tényleg kevés más ötlet van, mint elállni a hibás és FÉLREVEZETŐ szerződéstől, és visszaállítani a kiindulási állapotot, úgy hogy az ingatlan eladásra kerül, az átvert (korábban még boldog) tulajdonos pedig AZON FELÜL a banktól is kap pénzt (kamatostól) vissza (vagy viheti a lakást, és egye meg, amit főzött). A játékpénz nem játék ma már.

Egy balatonboglári vállalkozó 2008-ban 21 millió forint svájci frank alapú kölcsönt vett fel. A kezdeti 80 ezer forintos törlesztőrészlet a következő év elejére több mint a duplájára nőtt. Idén júniusban a bank már 50 milliót követelt, végrehajtót küldött az adósra, aki azonban perre vitte az ügyet. Az elsőfokú ítéletet a Fonyódi Városi Bíróság hozta meg az Erste Bank ellen indított perben: a felperes kérelmének helyt adva megszüntette a folyamatban lévő végrehajtási eljárást, amit azért indított a bank, mert adósa nem fizette határidőre az irreálisra emelkedett hitel törlesztőrészleteit. A boglári vállalkozó az első devizahiteles az országban, akinek a javára bíróság kimondta:
az adós és a bank között létrejött devizakölcsön-szerződés tisztességtelen, ezért semmis.

Léhmann György, a vállalkozó ügyvédje a Bar!kád hetilapban azt javasolta a hasonló cipőben járó adósoknak, hogy ajánlott levélben írják meg bankjuknak, kifogásolják a tisztességtelen kamatemelés miatt létrejött tartozást. „Ha az adós tudja igazolni, hogy ezt megtette, joga van töröltetni a végrehajtási záradékot és még pereskednie sem kell. Nincs teher, nincsenek költségek. Ne féljenek a bankoktól!” – jegyezte meg. „Bizakodással tekintünk a károsultak által indított eljárások elé, de a probléma megoldása elsősorban a kormány feladata lenne” – fűzte hozzá az esethez Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője.”

visszafizethetetlen hitel

Ingyenes ügyvédi segítség, hírek: hunhir.info/?pid=rovat&id=32.

Folyó peres ügyek, segítség és hírek: www.devizaados.eu.

Megoldási javaslatok között szerepel továbbá:
– Hitel átvállalás (vissza illetve bevezetése)
– Az állam a fenyegetőző bankokat államosíthatja

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Paris Hilton 2012 őszi cipő kollekció

“A Paris Hilton cipő tökéletes választás azon divatorientált nőnek, aki azt akarja, hogy jól nézzen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.