Baricz Gergő, az X-Faktor 2011 harmadik helyezettje

Énekes vagy showman?

A tavalyi X-Faktorban a harmadik helyet szerezte meg Baricz Gergő, aki sokak véleménye szerint a végső győzelemre is esélyes volt. A 21 éves fiú 1990-ben, a romániai Borzonton (Székelyföldön) született. Az X-Faktor előtt kocsmákban zenélt, hegedülni is tanult. Az X-Faktor válogatóján különleges énekhangja mellett gitártudásával is felhívta magára a figyelmet. Mindezek ellenére Gergő legalább annyira ellentmondásos személyiség, mint egy évvel ezelőtt Király L. Norbi volt. Tény, hogy énekhangja meg sem közelíti a döntőbe jutott két énekesét, Muri Enikőét és Kocsis Tiborét. Minden dalt hasonló stílusban ad elő, teljesen függetlenül attól, a dal miről is szól. Erőltetett, teljesen felesleges hajlítások és rekesztések jellemzik előadását. Valójában csak azok a dalok állnak jól neki, amelyekben „szenvedni” kell. Hatalmas sikerét a fiatal lányokból álló rajongóinak köszönheti, akik nem is feltétlenül énektudása miatt szavaztak rá. A mentorok közül Keresztes Ildikót kapta, aki természetesen el volt tőle ájulva, és Geszti Péter is látott benne fantáziát. Malek Miklós viszont hosszas hezitálás után ítéletet mondott felette, azt fejtegetve, hogy képileg teljesen rendben van, vagyis jó showt csinál, de hangilag, énektudásilag messze elmarad riválisaitól.

Gergő az első héten a Little less conversation (Elvis Presley / JXL) dalával nyitott. A második héten épphogy csak elkerülte a párbajt, de utána új lendületet vett, és sokáig magabiztosan jutott tovább. A 8. héten kellett először párbajoznia, méghozzá épp szerelmével, Kováts Verával. A mentorok szavazata alapján döntetlen volt az állás, de a nézők Gergőt hozták ki győztesnek. A legjobb háromban a nézők viszont már úgy döntöttek, hogy nem folytathatja.

Gergő a bulvárlapoknak is témát szolgáltat, és nem főként előadásaival, hanem a Kováts Verához fűződő kapcsolata miatt. A két énekes a döntők során került közelebbi kapcsolatba egymással, de hivatalosan csak a finálé után mélyült el a viszony. A 7. héten duettet is énekeltek, Cindy Laupertől adták elő a Time after time című dalt. Kováts Veráról szóló bejegyzésünk itt olvasható.
Baricz Gergő hivatalos, az RTL Klub által létrehozott rajongói oldala a Facebookon: hu-hu.facebook.com/bariczgergohivatalos.

Más a véleményed Gergőről? Nyugodtan írd meg hozzászólásként alább a blog fórumban!

Tenoch


Szép duett pillanatok, videó: youtu.be/TnfT9bVr_j4.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amway termékek: szigorú MLM vagy egészség vélemények

Vesztes vagy győztes mód, vagy mi az igazság az Amway-nél? Új év, kritika helyett egyszerűen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük