Bécsi bevásárlás, Wien shopping túra

Bécsben minden megtalálható a hagyományos kicsi boltoktól kezdve a stílust váltott városszéli bevásárlóközpontig! A magyarok számára egy jól ismert és kedvelt utazási célpont Ausztria fővárosa, ami annyira túlzsúfolt, kaotikus, gazdag, átláthatatlan és nyüzsgő, hogy már ettől is vonzó :).

Bécs nem igazán a divat fellegvára, mint Párizs, Milánó vagy London a Duna-parti várost inkább kulturális értékei miatt keresik fel a látogatók. Aki a divatot szereti, annak nem feltétlenül Bécsbe kell jönnie, bár megteheti: a város Fred Adlmüller vagy Helmut Lang személyében két neves divattervezőt tudhat magáénak. Körülnézhetünk az ifjú osztrák designerek folytonosan megújuló modelljei között, de osztrák népviseletet vagy bőrárut, illetve kézzel készített cipőt is vihetünk magunkkal haza.

Ezen felül az ékszerek, kiegészítők és bútorok esetében kiemelkedő színvonalú, sajátos formatervezésű darabokat láthatunk. Ezek részint antik vagy szecessziós bútorok, melyeknek az ára is megvan. Aki olcsóbb dolgokat szeretne, menjen ki a bolhapiacra (Flohmarkt). Kétségtelen, hogy itt nem túl gyakran találkozunk ritkaságokkal, mivel ezek még piacra kerülésük előtt gazdára találtak. A Dorotheum természetesen egy különlegesség: az aukciókon vagy az üzleteik egyikében méltányos áron vásárolhatunk műkincseket és bútorokat. Becsben van a székhelye a jó nevű Augarten Porcelánmanu¬faktúrának: olyan apróbb ajándékokat is gyártanak, mint a porcelán lipicai.

A sportruházat és felszerelés területén a bécsi üzletekben nagy a kínálat. Az osztrák sílécek és a téli divatcikkek (síelés felszerelés és ruhák) világhírűek éppúgy, mint a vadászeszközök és vadászfelszerelések. Amit azonban Bécsben mindig vásárolhatunk és meg is kell vennünk, azok a régió olyan jellegzetes élelmiszerei, mint a sajt, a szalonna, a pálinka, vagy a bor és a pezsgő. Egy üveg rizling Bécs északi borvidékéről vagy a híres Schlumberger pincészet pezsgője olyan ajándék, amely garantáltan segít megőrizni bécsi emlékeinket. A piac nem olcsó, de néhány egzotikus szárított gyümölcs és helyi különlegesség a kosarunkba kerülhet.

Jobban ismert, híresebb üzletek, ÁRUHÁZAK jól ismert és luxus márkák felvonultatásával:

Gasometer
Bécs legújabb bevásárlóközpontja: az egykori hatalmas, mára sikkes lakásokká és irodákká átalakított Gasometerek között sétálhatunk, divatos dolgokat, kecses apróságokat vásárolhatunk és a napot a moziban, egy koncerten vagy az étteremben fejezhetjük be.
Cím: Guglgasse
Peek & Cloppenburg
Formatervezett áruk Armanitól a Joop! -ig az egykori Herzmansky- épületben a Mariahilfer Straßén. Az épület alatt található Bécs legnagyobb Boss márkaüzlete.
Cím: Mariahilfer Straße 26-30
Ringstraßen-Galerien
A Ringstraße épületeit átjárókkal kötötték össze, üzleteket alakítottak ki, ahol elsősorban a felső tízezer vásárlóira számítanak: a világ nagy divatcégeinek termékei, ékszerek és kiegészítők kaphatók itt. A fedett udvarok bárjaiban és kávézóiban halk zongorazenét élvezhetünk, vagy egyszerűen csak bolyongunk, kószálunk a Ring büszke palotáinak folyosóin.
Cím: Kärtner Ring
GYEREKEKNEK VALÓ ÜZLETEK
Dohnat-Haus des Kindes
Legjobb minőségű formatervezett ruhák és játékok.
Cím: Kärtner Straße 12
Mary Kindermoden
Divatos cikkek az egészen kicsik és a valamivel nagyobbak számára.
Cím: Mariahilfer Straße 117
Spielzeug Oase
Régi játékok – közöttük sok, még használatra és gyűjtésre alkalmas darab is található.
Cím: Seilerstätte 21

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Józsefvárosi piac mint giga-bevásárlóközpont és nagyker bezárt

Alaposan megoszlanak a vélemények a nyolcadik kerületben fekvő Józsefvárosi piacról, a gigantikus bevásárlóközpontról, becenéven a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük