Béres Alexandra, a fitneszguru

Béres Alexandra 1976. május 7-én született Budapesten. Édesapja dr. Béres György ortopédsebész, édesanyja dr. Povárny Magdolna gyógyszerészkutató. A kitűnő sportolóról szólok, aki megszerettette velem a mozgást, és segített abban, hogy életmódváltásom sikeres legyen. Mások véleményét is várom róla a hozzászólások részben.

A sportot tekintve nem a fitnesz volt az első sportág, amit kipróbált. Korábban élvonalbeli ritmikus sportgimnasztika versenyző volt.

Azután az első kiemelkedő eredményt 1994-ben, 18 évesen érte el, amikor elnyerte a fitnesz magyar bajnoki címet.
1995-ben megnyerte az Európa, majd a Fitnesz Világbajnokságot is. Bár ez a sportág nálunk ekkor még nem volt ismert, a magyar sajtó és a magyar nagyközönség is felfigyelt a fiatal sportolónőre, aki szép és mindenekelőtt egészséget sugárzó külsejével sokakat elbűvölt és sokakat meggyőzött arról, hogy érdemes több időt és figyelmet szentelni az egészséges életmódra.

1996-ban a televízióban a legkisebbek felé is közvetítette a sport szeretetét, hiszen kislányok hadával körülvéve magát, gyermektornára invitálta a kicsiket. Ebben az évben 1. helyezést ért el a Fitnesz Világ- és Magyar bajnokságon. 1999-ben ismét magyar bajnok lett és az európai bajnoki címet is elnyerte.

Sok cég és termék reklámarcaként találkozhatunk vele a tévékben és számos magazinban.

Béres Alexandra nevéhez fűződik a súlykontroll program, amely az ideális testsúly elérését segíti.
A Program alapjai:
Egyénre szabott módon (individuálisan) nyújt segítséget.
– Egyedi Súlykontroll Index
– Javasolt adagok
– Kompenzáció
– Mozgás / pszichológia / táplálkozás (szakaszok) egyben

SZAKASZOK (táplálkozási rész)
Alexandra 2 fogyókúrás és 1 súlytartó szakaszra osztotta programját.

1. SZAKASZ: ELŐKÉSZÍTŐ SZAKASZ
Az első szakasz szigorú, de rövid ideig tartó szakasz, ami alatt viszonylag gyors súlycsökkenésre számíthatsz, ami elsősorban folyadékveszteségre utal. Ez idő alatt próbáld meg, a fokozatosság elvét betartva átállítani szervezeted anyagcseréjét, ami a fogyókúrát kedvezően befolyásolja.

Rövid ideig tartó szakasz. Egyénre szabott, hogy mennyi ideig tartsd (7-10 nap) attól függően, mennyi súlyfeleslegtől szükséges megszabadulnod. Az alábbi táblázat alapján könnyedén megállapítható, neked mennyi ideig célszerű tartanod ezt a szakaszt, Alexandra tapasztalatai alapján:

1-4 kg súlyfelesleg esetén: 10 nap
5-10 kg súlyfelesleg esetén: 9 nap
11-15 kg súlyfelesleg esetén: 8 nap
15 kg feletti súlyfelesleg esetén: 7 nap

Az étkezéssel kapcsolatos alapszabályt egyszerű megjegyezni: ebben a szakaszban csak a 30-as súlykontroll index alatti élelmiszerek fogyasztása megengedett. Kivételt képez ez alól a zabkorpa, a zabpehely, ropogós kenyér (nem kétszersült), és a korpás keksz (A felsoroltak 30 feletti súlykontroll indexű élelmiszerek).

2. SZAKASZ: LASSÚ, TARTÓS FOGYÁS SZAKASZA
A második szakasz a lassú, de tartós fogyás szakasza, heti kb. 0, 5 -1 kg súlyvesztésre számíthatsz. Ez természetesen sok más tényezőtől is függ, így a fogyás mértéke egyénenként más és más. Ideje mindenkinél más, hiszen kezdő testtömegtől függően alakul.
Az étkezéssel kapcsolatos alapszabály a második szakaszban is egyszerű: 2 alacsony (30 alatti) súlykontroll indexű élelmiszer mellé már választhatsz 1 közepes (31 és 60 közötti) indexűt is!
Igen fontos, hogy az adott napra lebontva tartsd be az ajánlott arányt, nem feltétlenül egy-egy étkezésre!
Alexandra is vallja a régi mondást: reggelizz: mint egy király, ebédelj: mint egy polgár, vacsorázz: mint egy koldus! Mit is jelent ez a Súlykontroll Program nyelvére lefordítva? Azt, hogy az egyik kisétkezésedet, és a vacsorádat lehetőség szerint csak 30-as index alattiakból válogasd össze. Így könnyen betartható a javasolt
arány!

3. SZAKASZ: SÚLYTARTÓ SZAKASZ, AZAZ MAGA A SÚLYKONTROLL
A harmadik szakasz a Súlykontroll Program legfontosabb szakasza: az elért súlyt segít megtartani. Ebben a szakaszban az addig elsajátított fogyókúrás alapok vannak kibővítve életmód programmá. Megtanulhatod, hogyan lehet fokozatosan visszaállni a fogyókúrás étrendről az egészséges, súlytartó menüre, és hogy hogyan lehet „visszacsempészni” étrendedbe a fogyókúra alatt nem, vagy csak ritkán fogyasztott kedvenceidet.
Az ide vonatkozó alapszabályt ezúttal is könnyű lesz megjegyezni: folytatod a 2. szakaszban kialakított étkezésed (azaz 2 alacsony súlykontroll indexű élelmiszer mellé 1 közepes indexű élelmiszert is fogyasztasz), de ilyenkor már 3 naponta 1 adag magas (60 feletti) súlykontroll indexű élelmiszert is megengedhetsz magunknak.

(Ebben a szakaszban is rendkívül fontos, hogy egy napra lebontva próbáld tartani a megadott arányokat, ne feltétlenül egy-egy étkezésre! Tudod: király, polgár, koldus!)

A programot edzéssel kombinálva valóban tartós és sikeres lesz a fogyás.
Alexandrának nagyon sok fitnesz DVD-je jelent már meg, és mindegyik program egy kicsit más, mint az előző. Igaz, keményen tartja edzéseit, ugyanakkor mégis tartja bennem mindig a lelket, hogy az egészet végig tudjam csinálni.
Ami külön jó, hogy a DVD mindig tartalmaz extrákat, amiben egy külön kis torna, (pl. gerinc, reggeli) is található.
Néhány mozgásprogram:
– 200% (Alakformálás Mesterfokon)
– Vitalitás
– Új kihívás
– Pörgesd fel!
– Menni fog!
– Egyensúlyban Önmagaddal..stb…:)

A program lényege tehát a következő:
– fejben dőlnek el a dolgok: ha igazán akarsz fogyni, és egészséges életet élni, akkor végig tudod csinálni
– mindig teszel azért, hogy jusson magadra elég időd, mind lelkileg, mind testileg
– kompenzálj, ha esetleg elcsábulsz
– a mozgást a mindennapi életed részévé teszed…:)

További információkat www.beresalexandra.hu oldalon találhatsz. Súlykontroll program, dvd letöltés, vitalitás képek, rendelés és árak egy helyen a hivatalos weboldalon. Az ingyenes torrent típusú letöltéseket máshol találjuk.
Ingyenes torna bemutató videó:

Képek, jó fotók a fitt szépségről:

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Diplomás minimálbér, fizetés, átlagbér 2013, 2014

Diplomások fizetése a szemléletváltás tengerének közepén. Elnézést az eltűnt képekért, adatokért, a 2013-es weboldal költöztetés …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük