Bihari táncegyüttes

A Bihari táncegyüttes 1954-ben alakult alig 20 fővel.  Ma már több mint 200 tagja van a néptáncot és a népi hagyományokat szerető, őrző és tovább örökítő csoportnak.

A kezdetektől fontos szerepet kapott munkásságukban a magyar néptánc színpadi megjelenítése. A néphagyomány számukra nem csupán egy történeti dokumentumgyűjtemény, archív anyag, hanem újabb és újabb néptáncalkotások forrása.

A Bihari János Táncegyüttes alapítója Novák Ferenc koreográfus, fenntartója a Bihari János Kulturális Egyesület. Legfőbb támogatóik: Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alapprogram, Területi Művelődési Intézmények Egyesülete, Nemzeti Civil Alapprogram és a VII. Kerületi Polgármesteri Hivatal.

Sok más néptánc együtteshez hasonlóan ők is rengeteg egyéni és csoportos díj birtokosai. Az elért eredmények listáját elnézve nem csak a táncban jeleskedik a csoport, hanem a fociban is, ugyanis az I. Néptáncos futball kupán is első helyezést ért el a csapatuk.

Nekem mindig is szimpatikus volt, ha egy társaság ennyire összetart vagy inkább azt is mondhatnánk, hogy egyként tud működni. Aki szívesen csatlakozna hozzájuk, annak érdemes ide kattintani: www.bihari.hu

Veronika

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visszér kezelés és megelőzés, vénástorna

A vénás torna, gyógytorna elemek. A hátunk és testünk állapotának függvényében egyes gyakorlatok nem ajánlottak, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.