Bőrápolási tippek sportoló nőknek

Az emberi bőr több különböző funkciót is betölt szervezetünk működésében. Amellett, hogy egyfajta védőréteget jelent a környezeti hatásoktól, fontos szerepet játszik az anyagcserében, az immunrendszer és a hőháztartás szabályozásában.

Mivel a bőrünkben számtalan idegvégződés található, az egyik legfontosabb (és vitathatatlanul a legnagyobb kiterjedésű) érzékszervünknek számít. A megfelelő bőrápolás elengedhetetlen ahhoz, hogy megőrizzük bőrünk egészségét – és csak az egészséges bőr képes a felsorolt feladatokat maradéktalanul teljesíteni.

A sportolók bőre fokozott igénybevételnek van kitéve, mivel edzés során erősebben izzadnak. Bőrük ezért különleges ápolást igényel, amiben a bőrtípusnak megfelelő ápoló termékek kiválasztása döntő szerepet játszik.

Ahhoz, hogy a bőrünk ápolásához ideális termékeket megtaláljuk, az első lépés a bőrtípusunk meghatározása. Általában négy típust: száraz, normál, zsíros, és kevert bőrt különböztetünk meg. A leggyakoribb a kevert bőrtípus, melynél a különböző bőrterületek más-más tulajdonságúak: míg az orr, áll, és homlok zsírosnak tűnnek, az arc, és a szemkörnyéki bőr viszonylag szárazak. A kevert bőrtípus ápolásához speciális, kevert bőrhöz kifejlesztett termékek, vagy többféle termék együttes használata ajánlott.

A bőr ápolásához a megfelelő tisztítás is hozzátartozik. Fontos, hogy edzés előtt lemossuk a sminket, mert a festékanyagok eltömíthetik a pórusokat, gyulladást okozhatnak. Edzés után, akármennyire is sietünk, fontos, hogy lemossuk az izzadtságot, arcunkról és bőrünkről egyaránt. Az izzadtságcseppekben található ásványi anyagok szárítják a bőrt, és irritációt okozhatnak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Eltüntethető a narancsbőr masszázzsal?

A narancsbőr elleni masszázzsal kapcsolatban a szakértők még nem jutottak egységes álláspontra, de a kezelések …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük