Burger king éttermek, vélemény kereső

A McDonald’s gyorsétterem hálózat után a világon a 2. számú ilyen gyorsétterem lánc a Burger King. Mára már az USA-n kívül 65 országban van jelen és összesen, több mint 11.100 éttermet üzemeltet világszerte.

Ahogy más éttermekbe a gyors Wifi internet miatt járok, szép és tiszta helyen leülni dolgozni vagy ismerősökkel beszélgetni jó dolog annak, aki sokat utazik, autózik. A magas árak mellett már jó ideje megtalálhatóak a takarékos menük, illetve olykor akciós kuponokkal, kódokkal a “kettőt kap, egyet fizet” becsalogat sok egyszerű sorban felnőtt emberkét, vendéget is.

A vállalatot, két korábbi étterem tulajdonos alapította 1954-ben a Florida állambeli Miamiban. Céljuk az volt, hogy gyorsan, olcsón és tiszta környezetben szolgálják ki a vendégeket. Ezután egy igen gyors növekedés következett és már 10 évvel később 8000 ember dolgozott a 274 éttermükben.

Az autós kiszolgálást, közismertebb nevén a Drive Thru szolgáltatást, 1975-ben vezették be. Ez olyan sikeresnek bizonyult, hogy mára már a teljes forgalom 60%-át az ilyen jellegű kiszolgálás biztosítja és további 18%-ban kérik a vendégek elvitelre, tehát nem helyben fogyasztásra az ételeket.

A cég, a McDonald’s hoz hasonlóan csak kevés étteremmel rendelkezik, a többit franchise rendszerben üzemelteti. Az éttermek külső és belső arculata az egész világon egységes és az 1970-es évek amerikáját igyekeznek létrehozni, a szín és képi világában is.

Magyarországon jelenleg összesen 27 üzletük üzemel, ebből 21 Budapesten. A többi 7 étterem a következő vidéki városokban található: Debrecen, Szeged, Pécs, Győr, Székesfehérvár és Tatabánya. Az éttermeket egy kereső segítségével a következő oldalon lehet könnyen és gyorsan megtalálni: www.burgerking.hu/ettermek Nyitvatartás szintén itt, vélemények pedig alább!

Dorka

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Noni Juice – gyümölcs és ital

A Noni Juice italt már több mint 10 éve, hogy először megkóstoltam 2001 derekán, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.