Business Casual stílus jelentése

A ruhákon sokszor látható Casual stílus könnyen fordítható (angol szó): Kényelmes, lezser, de nem hanyag ruházati stílus, a formálisabb öltözködési mód ellentéte.

Ezen belül a férfi business casual, az ami sokakat érdekel, ez egy olyan kényelmes, hétköznapi viselet, amivel a munkahelyünkön (az irodánkban) a jó kinézeten felül professzionális látszatot keltünk. Persze a szaktudás csiszolása az első, de szorosan mögötte a jó megjelenés, a stílus is a mindennapjaink fontos része. A szakértői és üzleti imázs már az egész világot áthálózza. Országonként változó etikett és protokoll szabályok, van mit csiszolni gyakorlati tudásunkon fiatalabb és idősebb korban is. Könnyen beláthatjuk, hogy a professzionális (szakértői) öltözködés nagyon fontos stílus elem. Imázsunk építése legalább olyan fontos mint a házunké, vagy még fontosabb?

uzleti-imazs
üzleti, business öltözködés

A kisportolt alkatra ugyanúgy büszkék lehetünk üzletemberként is mint egy jó autóra, érdemes párhuzamosan formában tartani magunkat a divat, az egészség és a szaktudás területén egyaránt. Másfelől a párkapcsolatunk és a baráti kapcsolatainkat is ápoljuk! Legyünk aktívak, de ne legyünk telhetetlenek!

A ruhatárunk teljes lecserélése helyett ezentúl is fektessük a hangsúlyt a stílusra! Kevés és jó minőségű ruhát vegyünk, ami hozzánk illő!

Még egy szandál, még egy táska, még egy felső stb. Legyünk képben a női divat terén is, ezzel is jobb férfivé válunk!

“A jó fiúk az arcomat nézik, de én a rossz fiúkat szeretem.”

Ugye milyen nehéz a folyamatos szemkontaktus egy bárban egy sikeres vadász típusú férfinak..

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Porciókontroll – avagy mitől lesz nagyobb a kisadag?

Porciókontroll Nemcsak az adagok mérete, a tányér színe is számít, hasonlóan ahhoz, milyen ruhát viselünk. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük