Clarks, a láb szabadsága minőségben

A Clarks cipők története egészen 1825-re tekint vissza, amikor Cyrus Clark elkezdett birkabőr plédeket készíteni. Később társult a testvérével James-el, aki birkabőr papucsokat készített. A gyártás igen korán felvirágzott, amikor 1856-ban megvásárolták az akkoriban kifejlesztett Singer varrógépet. A korai üzleti siker William Clarknak köszönhető, aki bemutatta az „egészséges viseletet”, amely felvette a láb formáját. Ez alapozta meg a Clarks hírnevet a lábbarát cipőgyártás területén.

Manapság a Clarks a világ elsőszámú márkájának számít, ha mindennapos cipőviseletről van szó. A cég sikerének titka a szenvedély, a tervezéstől és kivitelezéstől kezdve terjesztésig. A cég több mint 1400 saját márkájú üzlethelységgel rendelkezik, amely a legnagyobb hétköznapi cipő terjesztővé teszi a világon.

A Clarks cég elsőszámú feladatának tekinti a kényelem és az egészséges viselet biztosítását az emberek, férfiak, nők és gyermekek számára.

Lássunk csak néhány alapvető Clark technológiát:

HALO – ÁTLÁTHATÓ SAROK
A Clarks HALO átlátható sarok az egyszerű elegancia titka. A vezető angol biomechanikai fejlesztővel közösen kialakított struktúra, amely kizárólag Clarks modellekbe lett beépítve.
A rétegelt sarokrészbe tervezett nyílás érdekes látványt nyújtva emeli a sarkat, de kipróbált módon biztosítja a jó testtartást, ami a magabiztos járás és elegancia kulcsa.
Nem számít hol vagy, kivel vagy, mit csinálsz éppen.

CLARKS GORE-TEX CIPŐ, KÖRKÖRÖSEN VÉDŐ TECHNOLÓGIA
Tartósan vízálló, de „szellőző” védelem a lábnak minden oldalról. Az izzadság és a hő a cipőfelsőrészen és a talp nyílásain keresztül eltávozik, de a nedvesség kívülről nem hatol át a védelmen. Lábunk kellemesen száraz, friss marad. A Gore-Tex technológia olyan különleges védőhálót alkalmaz ahol a nyílások 20.000-szer kisebbek, mint egy vízcsepp, így az nem tud ezen áthatolni. A nyílások ugyanakkor 700-szor nagyobbak, mint egy kipárolgás-molekula, így a szellőzés akadálymentes. A Gore-Tex védelem és a Clarks speciális lábbeli-anyagai együttesen a tökéletes klímakontrollt biztosítják a cipőben.

WAVE WALK – HULLÁMJÁRÓ LÁBBELI
A Clarks WAWE WALK talp enyhén hajlított és a járás természetes mozgás-energiájával „hajtja előre” viselőjét minden egyes lépés során. A talp enyhe, saroktól a lábujjig alakított, jól kiszámított hintahajlata ugyanakkor megkíméli a lábfej csontozatát a túlzott lépéskori igénybevételtől. Az energiafelhasználás és a láb fájdalma csökken, a lábbeli viselője „Fitten jár, Tovább ér”. A folyamat minden lépésnél ismétlődik

CLARKS ACTIVE AIR – LEVEGŐZŐ LÁBBELI
A Clarks ACTIVE AIR légcirkulációs cipők talpában levegőztető kamrák találhatók. Ezek pumpálják a levegőt a talpunk felé minden lépésnél, cirkuláltatják a levegőt a cipőben. A folyamat minden lépésnél ismétlődik. A Clarks ACTIVE AIR cipőbe különleges talpbetétek is kerülnek, amelyekbe apró légkamrákat alakítottunk ki. A „légpárna” rendszer biztosítja a láb maximális kényelemét és frissességét az ACTIVE AIR cipőkben. Az ACTIVE AIR cipők levegőztető hatás lépésről-lépésre ismétlődik.

SOFTWEAR – ULTRAKOMFORT LÁBBELI
A Clarks SOFTWEAR lábbelibe extra lágybőr borítású, habszivaccsal rétegezett talpbetét kerül. Extra komfortként a harántboltozati területen a habszivacs réteget légbuborékos párnabetéttel megvastagítottuk. Ez az a terület, amely elsősorban érintkezik a talajjal a lépés során.
Enyhébb, de extra párnázás kap a sarokrész is. A SOFTWEAR kivételes cipőbelső, ötvözve a jól tervezett bőr felsőrésszel képes tágulni vagy összehúzódni. Követi a lábfej fizikai igénybevétele során fellépő hőhatások okozta természetes változásokat. A Softwear lábbeli család az „ultrakomfortot” képviseli a Clarks kollekcióban.

FLEXLIGHT – RUGALMAS KÖNNYEDSÉG
A „FLEX” azaz rugalmasság a felhasznált nagyszerű bőrök jellemzője. Lágy bőrök a felsőrészre, rugalmasságot engedve a talpbetét intenzív igénybevételének kitett bőröknek. A „LIGHT” azaz könnyedség jelenti a cipő súlyát, amely nem több 40 dekagrammnál. Adjunk mindehhez egy izzadságelnyelő cipőbelsőt, amely biocid-előkezeléssel pusztítja el a lábbeliben tenyésző baktériumokat, elűzi az általuk okozott kellemetlen szagokat. Viselőjének kényelmet és biztonságot nyújt ma, holnap és még azon túl is!
Clarks férfi cipő kínálat:

Clarks

Clarks női cipő kínálat
Női cipő

A Clarks a férfi és női cipőkön kívül még számos modellt kínál gyerekek és kisbabák számára is.
A teljes Clarks kínálat megtekinthető a hivatalos európai, valamint Egyesült Királyságbeli honlapokon:

Katalógus, kollekció képek 2013:

Linkek, további katalógus képek, szandál, cipő, papucs és cipő kínálat:
www.clarks.eu
www.clarks.co.uk. Kiegészítő termékek például a táskák. A bőr táskáik nekünk is tetszettek.

Még több cipő márka ITT.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Porciókontroll – avagy mitől lesz nagyobb a kisadag?

Porciókontroll Nemcsak az adagok mérete, a tányér színe is számít, hasonlóan ahhoz, milyen ruhát viselünk. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük