Csillagszemű táncegyüttes

A  Csillagszemű Gyermek Táncegyüttes 1993-ban alakult, amikor Tímár Sándor művészeti vezető és koreográfus, feleségével együtt- aki ma is vezető tánctanár a együttesnél- megalapították az első csoportot. Ez még kis létszámmal működött. Az évek során azonban hatalmasra duzzadt azoknak a táncolni vágyó fiataloknak és kisgyermekeknek a száma, aki csatlakoztak hozzájuk. A csoportba 3 éves kortól lehet jelentkezni.

A táncegyüttes számos külföldi fellépésen képviseli a magyar kulturális hagyományokat. A Csillagszemű táncegyüttes az a táncpedagógiai intézmény ahol a gyerekek a néptáncot, anyanyelvként tanulják. Az oktatási módszerük, a Tímár-módszer, ami a néptánc világában annyit jelent, mint a Kodály-módszer a zeneoktatásban. A módszer lényege, hogy minél több gyerek, minél kisebb korban ismerkedjen meg az elevenen élő népzene és néptánc hagyományokkal, nem csak a színpadról, hanem mint megélt tapasztalat, épüljön be a mindennapjaikba. Erre az eleven élményre, leginkább a mai felnövekvő nemzedéknek van szüksége.

A gyerekek már egészen kicsi korukban megismerkednek Kodály Zoltán és Bartók Béla zenéjével és az előadásokon, Timár Sándor által készített koreográfiákat táncolnak. A Csillagszeműek képviselték már hazánkat Európa több nagyvárosában, valamint a tengerentúlon, Brazíliától, Japánon és Kínán át, egészen Új-Zélandig.

Weboldaluk: www.csillagszemu.hu.

Lili

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Sciennet Fórum szabad blog a törzsvásárlóknak

NAGYRA NŐTT A VÁSÁRLÓI KLUB Átverés és bukta vagy átalakulás, 2010-2011-2012-ben sokminden kiderült. Kaptam egy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.