Csizmadivat képek 2012 ősz, 2013-teléig

Mutasd a csizmád, megmondom, ki vagy! – akár így is hangozhatott volna a 2009/2010-es esztendő lábbeli divatjának szlogenje. Hol van már a tavalyi hó, amikor egy impozáns Prada modellbe annyi huncutság szorult, hogy a ceruzacsizmát és a szandált ötvözze? Természetesen az idei szezon sem nélkülözi az extrémitásokat, sőt bőven kijut belőlük, elég csak kósza pillantást vetnünk a népszerű gécsékre. A magasított sarkú, kerekített orrú, színes mintás bélelt gumicsizmák most reneszánszukat élik, vastag zoknival és rövidebb szoknyával passzintva őket tuti befutók lehetünk bennük, nemcsak a kifutón, a nagyvárosban is.

Ha bokacsizma, akkor a jelszó a retro platformtalp. Az elsőre ijesztőnek tűnő lábbeliket szegecsekkel tették még vadabbá a tervezők. Ezekben a brutális csizmákban bizony járni sem könnyű, minimum egy kedves barát, vagy barátnő szükséges, aki séta közben, ha kell, meg-megtámogat. Ha egyéniségünkhöz mérten ezeket a csizmákat túl merésznek találnánk, persze akad megoldás, de egy csipet extravagancia mindenképp kötelező, ha közben szeretnénk trendben maradni. Példának okáért itt van mindjárt a vágott orrú bőr bokacsizma extra magas sarokkal, melyben nemcsak divatosak, abszolút szexik is lehetünk.

Már ezek a darabok is jól példázzák, hogy a nagy tervezők Gaultiertől Vivienne Westwoodig bezárólag, mintha az éjszaka ledér pillangóihoz fordultak volna inspirációért, hát még a szezon abszolút favoritjai, a combközépig érő lakk-, és bőrcsizmák, amit a sztárvilág is Madonnától Lady Gagáig bezárólag előszeretettel visel. Persze ezeknek a modelleknek is léteznek egy cseppet visszafogottabb alternánsai, a fűzősek például kifejezetten finomabbnak hatnak, míg a harisnyaszárúak jól kihangsúlyozzák vádlinkat, így csak formás lábúaknak szabad viselniük! Giuseppe Zanotti designer tükrökkel ékített, pink talpú tűsarkú csizmája (lásd a képen) pedig már valóban a luxuskategóriába tartozik.

Képek és katalógus fotók webáruházakból, és utána még néhány sor a témában:

A kreativitás és játékosság jegyében időnként azért a tervezők is megengednek maguknak egy kis szabadságot, és milyen jól teszik. Lanvin virágékes esőjárója, mely a párizsi Fashion Week legszebb lábbelijének címét érdemelte ki, a bizonyíték rá, hogy a visszafogottabb is lehet nyerő és trendi. Épp ezért hétköznapokra akár egy egyszerűbb, kényelmesebb, feketében, vagy barnában úszó lovaglócsizmát is választhatunk, pláne, ha a klasszikus elegancia vonalán haladunk. Szupertrendik ezekben a csizmákban ugyan nem leszünk, de, hogy cserébe senki sem fogja megszólni toalettünk, az is garantált.

Szintén a kevésbé extrém irányvonalat követi, ámbátor bohókás, fiatalos és egy csipetnyit mégiscsak extrém a hótaposók mintájára megalkotott, rojtokkal feldíszített jeti csizma. A Minnetonka designos darabjait hazánkban a Promodban vagy a Zarában is magunkévá tehetjük.

Végezetül, ami a divatos csizmánk anyagát illeti, az idei szezonban a bőrök, a lakk és a velúr „hózúzók” viszik a prímet! Mit hoz még a jövő? Meglátjuk.

Milyen árakkal találkozunk a minőségi kategóriában a kínai árusoktól a Deichmann-on át az elit márkás olasz modellekig?

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Steve Madden cipő márka divat trendek

Steve Madden amerika egyik legsikeresebb divattervezője, szerinte “A mai divatot az egyéni stílus diktálja. Számomra …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.