Csizmadivat képek 2012 ősz, 2013-teléig

Mutasd a csizmád, megmondom, ki vagy! – akár így is hangozhatott volna a 2009/2010-es esztendő lábbeli divatjának szlogenje. Hol van már a tavalyi hó, amikor egy impozáns Prada modellbe annyi huncutság szorult, hogy a ceruzacsizmát és a szandált ötvözze? Természetesen az idei szezon sem nélkülözi az extrémitásokat, sőt bőven kijut belőlük, elég csak kósza pillantást vetnünk a népszerű gécsékre. A magasított sarkú, kerekített orrú, színes mintás bélelt gumicsizmák most reneszánszukat élik, vastag zoknival és rövidebb szoknyával passzintva őket tuti befutók lehetünk bennük, nemcsak a kifutón, a nagyvárosban is.

Ha bokacsizma, akkor a jelszó a retro platformtalp. Az elsőre ijesztőnek tűnő lábbeliket szegecsekkel tették még vadabbá a tervezők. Ezekben a brutális csizmákban bizony járni sem könnyű, minimum egy kedves barát, vagy barátnő szükséges, aki séta közben, ha kell, meg-megtámogat. Ha egyéniségünkhöz mérten ezeket a csizmákat túl merésznek találnánk, persze akad megoldás, de egy csipet extravagancia mindenképp kötelező, ha közben szeretnénk trendben maradni. Példának okáért itt van mindjárt a vágott orrú bőr bokacsizma extra magas sarokkal, melyben nemcsak divatosak, abszolút szexik is lehetünk.

Már ezek a darabok is jól példázzák, hogy a nagy tervezők Gaultiertől Vivienne Westwoodig bezárólag, mintha az éjszaka ledér pillangóihoz fordultak volna inspirációért, hát még a szezon abszolút favoritjai, a combközépig érő lakk-, és bőrcsizmák, amit a sztárvilág is Madonnától Lady Gagáig bezárólag előszeretettel visel. Persze ezeknek a modelleknek is léteznek egy cseppet visszafogottabb alternánsai, a fűzősek például kifejezetten finomabbnak hatnak, míg a harisnyaszárúak jól kihangsúlyozzák vádlinkat, így csak formás lábúaknak szabad viselniük! Giuseppe Zanotti designer tükrökkel ékített, pink talpú tűsarkú csizmája (lásd a képen) pedig már valóban a luxuskategóriába tartozik.

Képek és katalógus fotók webáruházakból, és utána még néhány sor a témában:

A kreativitás és játékosság jegyében időnként azért a tervezők is megengednek maguknak egy kis szabadságot, és milyen jól teszik. Lanvin virágékes esőjárója, mely a párizsi Fashion Week legszebb lábbelijének címét érdemelte ki, a bizonyíték rá, hogy a visszafogottabb is lehet nyerő és trendi. Épp ezért hétköznapokra akár egy egyszerűbb, kényelmesebb, feketében, vagy barnában úszó lovaglócsizmát is választhatunk, pláne, ha a klasszikus elegancia vonalán haladunk. Szupertrendik ezekben a csizmákban ugyan nem leszünk, de, hogy cserébe senki sem fogja megszólni toalettünk, az is garantált.

Szintén a kevésbé extrém irányvonalat követi, ámbátor bohókás, fiatalos és egy csipetnyit mégiscsak extrém a hótaposók mintájára megalkotott, rojtokkal feldíszített jeti csizma. A Minnetonka designos darabjait hazánkban a Promodban vagy a Zarában is magunkévá tehetjük.

Végezetül, ami a divatos csizmánk anyagát illeti, az idei szezonban a bőrök, a lakk és a velúr „hózúzók” viszik a prímet! Mit hoz még a jövő? Meglátjuk.

Milyen árakkal találkozunk a minőségi kategóriában a kínai árusoktól a Deichmann-on át az elit márkás olasz modellekig?

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tunika rendelés óriási kínálatból

Hol van már az az idő, amikor kizárólag a kismamák kiváltásága volt tunikát viselni? 2008. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.