Dizájn v. praktikum 9: melyik Like neked? :)

A dizájn és a praktikum két különböző fogalom, amelyek bizonyos esetekben együtt is járhatnak. Van, ami praktikus, de egyáltalán nem dizájnos, illetve vannak dizájnos, de praktikusnak nem mondható dolgok. Egyes használati tárgyakat a lehető legpraktikusabbra terveznek, miközben a kinézet másodlagos szempont. Míg más tárgyak esetén fontos a dizájn, sőt még a praktikusságot is háttérbe szoríthatja. Nézzünk pár példát.

Andrási Zsuzsa interior belsőépítészettel / lakberendezéssel foglalkozik. Egyik munkája során irodákat kellett megterveznie, a feladatot „dizájn és praktikum reális áron” mottóval végezte el. Mivel irodákról volt szó, a praktikusság alapfeltétel volt. De a dizájn is fontos volt, amit egységes anyaghasználattal, és fémhatású burkolattal hangsúlyozott.

Az autókat szemügyre véve: a személyautók esetén egyre inkább a dizájn kerül előtérbe, főleg a nőknek szánt autók esetén – lásd korábbi bejegyzésünket. A praktikusság jellemzően a haszonjárműveknél (kisáruszállítók, kamionok), illetve a komolyabb terepjárók esetén van jelen.

Lyukas bögre - dizájnos, de vajon praktikus?

Ti mit gondoltok erről a témáról? A dizájn vagy a praktikum a fontosabb, vagy mindkettő egyaránt fontos? Várjuk a hozzászólásokat.

Egy hifi, fürdőszoba berendezés és burkolatok, családi ház külső, sportcipők, kerékpár vagy egy pohár. Minden nap szembekerülünk a kérdéssel, mégis oly keveset beszélünk róla.

Andrási Zsuzsa interior honlapja: www.andrasizsuzsa.hu.

Tenoch

 

Képgaléria, még az újévi jókedv fényében. Várjuk a további őrült, bolond, hordhatatlan, vagy kijózanítóan merész ötleteket. Itt a 9 fotó:

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Autonóm ház irányzat vagy divat

Mindenki szeretne saját otthont, lakást vagy házat. A saját ház megtervezésénél, egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.