Bréééking:

Dolce & Gabbana márka történet és friss hírek

Dolce & Gabbana Domenico Dolce és Stefano Gabbana világszerte ismert márkát csináltak családi neveikből, mely varázslatos bájának és sokoldalúságának köszönheti, hogy oly könnyű felismerni. Két olyan tervezőről van szó, akik tudták, hogy tűzzék lobogójukra olasz személyiségüket, hogy közvetítsék érzéki és páratlan stílusukat. Két fiatal tervezőről, aki köztudottan a fiatalok tervezőjének vallja magát és inspirációit is az ifjúság köréből meríti, de az ellen sincs kifogása, hogy a hollywoodi sztárok rajonganak értük és a rock sztárok körében is igen népszerűek.Míg Domenico Dolce 1958-ban egy szicíliai faluban, egy szabó édesapa gyerekeként jött a világra, aki kisebb ruházati céget is vezetett, a nála négy évvel ...

Dolce & Gabbana

Domenico Dolce és Stefano Gabbana világszerte ismert márkát csináltak családi neveikből, mely varázslatos bájának és sokoldalúságának köszönheti, hogy oly könnyű felismerni. Két olyan tervezőről van szó, akik tudták, hogy tűzzék lobogójukra olasz személyiségüket, hogy közvetítsék érzéki és páratlan stílusukat. Két fiatal tervezőről, aki köztudottan a fiatalok tervezőjének vallja magát és inspirációit is az ifjúság köréből meríti, de az ellen sincs kifogása, hogy a hollywoodi sztárok rajonganak értük és a rock sztárok körében is igen népszerűek.

Míg Domenico Dolce 1958-ban egy szicíliai faluban, egy szabó édesapa gyerekeként jött a világra, aki kisebb ruházati céget is vezetett, a nála négy évvel idősebb, milánói születésű Stefano Gabbana nem büszkélkedhetett ilyen gyökerekkel. A történetek szerint Dolce már hétévesen szabott, nem csoda, hogy később a divat egyik fellegvárába, Milánóba ment tanulni. Jó sorsa 1980-ban itt hozta össze Stefano Gabbanával is, akihez először csak üzleti, később egyre szorosabb szerelmi szálak is fűzték. A szabómesterség rejtelmeibe is Dolce vezette be a grafikus szakmában jeleskedő társát, aki eleinte sokat nem konyított a divathoz, Armani és Versace sem jósolt hosszú jövőt neki. Dolce azonban végig mellette állt, kitartása eredményeként 1985-ben közös cégüket is megalapíthatták. A rákövetkező évben pedig első női kollekciójukkal is kifutóra léptek, melyet hamarosan a férfi vonal megjelenése követett.

A Dolce & Gabbana nő erős, szereti magát és tudja, hogy mások is szeretik. Kozmopolita nő, aki körbeutazza a világot, de nem felejti el gyökereit. Olyan nő, aki az extrémen szexi női ruhákat nem fél olyan férfias kiegészítőkkel feldobni, mint egy nyakkendő, vagy mellény. Mindig extra magas sarkú cipőket visel, melyek kifejezetten nőiessé és szexivé teszik járását és hibátlan megjelenését. Egyszerre képes vezető, feleség, anya vagy szerető lenni, amellett, hogy minden pozíciójában megőrzi nőiességét. És ugyanez áll a férfiakra is, akik egy kicsit talán hedonikusnak is tűnhetnek, amiért annyira figyelnek a részletekre. Imádnak mindent, ami megkülönbözteti őket másoktól, egyszerre szabadok és sikeresek. Öltönyben, farmerban és blézerben is megjelenhetnek az irodában. Ők azok, akik lefektetik a szabályokat, nem pedig azok, akik alávetik magukat nekik.

A Dolce & Gabbana évről-évre két márkát dob piacra, egyrészt a megfizethetőbb, inkább utcai viseletre szánt D&G-t, másrészt a Dolce & Gabbanát, mely a luxuskategóriába sorolható. Míg előbbi inkább trendkövető, utóbbi „időtlen”. Mindkét vonalban megtaláljuk a fürdőruhákat, alsóneműket, szemüvegeket és parfümöket, a D&G ezenfelül ékszereket és órákat is forgalmaz. Létezik továbbá a D&G Junior, mely a 13 év alatti korosztály kedvelt és keresett viselete. Stílusukat tekintve a páros nem riad vissza a harsány színek használatától sem, mely a már emlegetett dél-olasz temperamentumot hivatott megjeleníteni kollekcióikban, és megszállottan imádják az állatmintás anyagokat is, Szicília pedig a maga fülledt, erotikus hangulatával olyan munkájukban jelenik meg, mint például a Sicily névre keresztelt parfüm. Egyedi szabású öltönyeik viszont a klasszikus irányzat kedvelőinek ajánlottak. Ezt az újító és hagyományőrző kettőséget példázza az a szolgáltatás is, melyet a Corso Venezián található milánói referenciabutik kínál vastag pénztárcájú ügyfeleinek, nevezetesen, hogy kérésre szicíliai borbély borotválja meg az elszánt delikvenseket. A milánói székhelyű cégcsoport ruháit az olasz futballcsapaton túl, idáig számos hollywoodi sztáron láthattuk viszont Madonnától kezdve Monica Belluccin és Julia Robertsen át Demi Mooreig.

A 2009-es Vanity Fair Oscar partiján az utolsó 007-es, Daniel Craig is Dolce & Gabbana szmokingban lépett a vörös szőnyegre. A két talján ördög olyan különleges megrendeléseket is teljesített, mint a 101 kiskutya című filmből ismert Szörnyella de Frász, alias Glenn Close fekete-fehér ruhakölteményeinek elkészítése. A cégcsoport persze nemcsak ruháihoz, luxustermékekhez és vállalkozásokhoz is nevét adta. Terveztek aranytelefont a Motorolának, de azt a színarany borítású éttermet is ők hívták létre, melyben megnyitása óta számos világsztár tiszteletét tette. Az arany Dolce & Gabbana értelmezésében az energia, a luxus és az új édes élet színe, mely a szépérzéket és az érzéki örömöket jelképezi. A luxusétterem aranymenüje az olasz konyha kiváló alapanyagaira épít, és a megrögzött egészségmániások is megtalálják csökkentett kalóriatartalmú kedvenceiket az étlap kínálatában.

Dolce és Gabbana 2005-ben ugyan szakított a magánéletben, közös vállalkozásuknak ez nem tett pontot a végére. A cégeket változatlan módon vezetik. A céget, mely 2008. márciusában elérte a kicsivel több mint másfél millió eurós bevételt, melynek 55%-át a Dolce&Gabbana, 45%-át pedig a D&G márka adta. 2009. januárja óta 116 üzletük működik világszerte, melyek mintegy 2000 embernek adnak munkát.

Férfi divatbemutató hang nélkül: www.youtube.com/watch?v=-z-iEycmbFw

Hivatalos weblap:
www.dolcegabbana.com/.

Nagyon jó videók (divatbemutatók stb.):
www.youtube.com/results?search_type=&search_query=dolce+and+gabbana+2009&aq=2&oq=dolce+and.

Egyéb kapcsolódó linkek (angol):

Online vásárlás, rendelések és még több:
www.shopstyle.com/browse/DandG
www4.shopping.com/xDN-perfumes_and_colognes-dolce_gabana

Ruhák, csizma, cipő, szandál és bakancs, ami jól megfér a parfümök mellett.

Ezeket a cikkeket is ajánljuk:

További cikkeink...

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*