Eau de parfüm a legjobbak is vizezve!

Ó, de jó parfüm ez! Akár ez is lehetne a jelentése, de mégsem ez. A divat szótárak magyarázatot adnak, ha nem tudnánk a különbséget.

Az illatszer egy olyan illóolaj keverék, melyet nagy tisztaságú alkoholban oldanak fel. Az eltérő olaj-alkohol arány alapján megkülönböztetünk parfümöt, melynek 15-30% közötti az olaj tartalma és 12 órán át érezhető, Eau de parfum-öt, mely 8-15% közötti olaj tartalommal bír és 6-8 órán át tart az illata, Eau de Toilett-et, mely 4-8 % közötti olaj tartalmú és 3-4 órán át tart az illata illetve az Eau de Cologne, mely mindössze 2-5% olaj tartalmú és mindössze 2 órán át őrzi meg az illatát.

Értelemszerűen egy adott illatból a legtöményebb kerül a legtöbbe, viszont az is tart a legtovább. A legkisebb töménységű a legolcsóbb, de mivel 2 óránként újra kell belőle fújni, ha ismét szeretnénk magunkon tudni az illatot, ezért összességében nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás.

Magyarországon a parfümériákban található illatszerek többsége Eau de Parfum vagy Eau de Toilette töménységű, de Franciaországban például szívesen használnak a nők parfüm töménységű illatszereket.

Neked melyik a kedvenc parfümöd és melyik töménységet használod a legszívesebben?

Tudnivalók, természetes illatok forrása, története:

en.wikipedia.org/wiki/Perfume. A régi francia cégek között sok megbízhatót találunk a mai napig. Tömény, nem hígított parfümökről beszélünk, amikből egyetlen apró fújás betelíti az estet, a test körüli mezőt, boldoggá teszi a közeledő férfiakat is :). Táncos helyeken különösen mámorító a józan, szép és illatos nők közelsége. A füstös, hangos zenés és alkoholmámorban úszó helyeken  a parfüm sem segít,  ott a mocsár lehúz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visszér kezelés és megelőzés, vénástorna

A vénás torna, gyógytorna elemek. A hátunk és testünk állapotának függvényében egyes gyakorlatok nem ajánlottak, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.