Edények fórum, árak, rendelés és boltok

„Újak, régi edényeink után” – a méregdrága Zepter és Tefal mellett más olcsóbbak, sőt még jóval drágábbak vannak a kínálatban a konyhánkhoz, lagberendezéshez.

Karácsonykor és általában ajándékozáskor helyezzük a minőséget a középpontba! Érezni, tudni kell, hogy mik a valós értékek, ezért vannak a vásárlói vélemény fórumok az interneten is.

Fő az egészség. De miben?! Krumplisütés olaj nélkül stb.

VitaCuisine edények
VitaCuisine

Míg déd- és nagyanyáink, ha főzésről, vagy sütésről volt szó, nem jöttek különösebben zavarba, fogták, s előkapták kedvenc zománcos lábasukat, vagy tepsijüket, hogy az immáron előkészített ételt a jól bevált edény gondjaira bízzák, napjaink rohanó háztartásaiban egyre nagyobb gondot okoz a háziasszonyoknak, milyen eljárási technikával és legfőképpen miben készítsék el a család aznapi egészséges betevőjét. A karácsonyi töltött káposzta, vagy egy-egy ízes bableves talán még a békebeli kuktában fortyog, ha fortyog, de a kenyeret és süteményeket már régen nem kemencében sütjük.

Eleink a zsír íz kiemelő tulajdonságára hivatkozva, minden fogást a fehér arannyal készítettek, mi most inkább az olíva- és napraforgóolaj különböző, egészségesebbnek vélt változatait részesítjük előnyben. A főzelékeket nem rántjuk be, inkább sűrítjük, így is mérsékelve túlzott lisztfogyasztásunkat, a sülteket sütőzacskóban, a zöldségeket gyakran párolóedényben készítjük. Nemcsak a minőségre törekszünk, az idővel is állandó harcban állunk. Hál isten az edénygyártó és forgalmazó cégek is haladnak a korral, évről-évre új innovációs edénycsaládokat, háztartási gépeket dobnak piacra, melyek mind-mind a 21. század fakanál mögé szorult mennyecskéinek sorsát igyekeznek megkönnyíteni. 2009-ben a Tefal és a Zepter is számtalan praktikusabbnál-praktikusabb, időt és energiát egyaránt megtakarító konyhai berendezéssel rukkolt elő, a választás egyedül rajtunk, no meg pénztárcánk vastagságán áll.

Lássuk a medvét!

Ingenio

A Tefal Ingenio fantázianévre keresztelt sokoldalú edénycsaládjának serpenyőit például tapadásmentes bevonattal és úgynevezett Thermo-SpotTM hőindikátorral látták el, mely intelligens módon jelzi, ha elértük az ideális sütési hőmérsékletet, így tehát nincs többé odakozmált étel. A sütés közbeni egyenletes hőelosztásra is van garancia, azt a réz bevonatú edényalj biztosítja. Sok jó edény kis helyen is elfér! – ha a közmondás nem is, az Ingenio termékcsalád tagjainak jelmondata így szólna, ha szólna. Az akár mosógatógépben is mosható edények nyelét ugyanis egy gyors mozdulattal lecsavarhatjuk, így hely szűkében is könnyen tárolhatjuk őket. Az edények modern designjáról a metál bordóban játszó zománcborítás gondoskodik.

Actifry

Tefal Actifry
Tefal Actifry

Szintén a Tefal innovációs újdonságait gazdagítja a 20. század végén elsöprő sikereket arató, olajzabáló fritőz 21. századi ikertestvére, az Actifry. Elsőre talán hihetetlenül hangzik, de e furcsa, digitális kijelzővel felszerelt, hipermodern külsejű berendezés mindössze egy evőkanálnyi olajat fogyaszt, így a benne készített sültkrumpli sem rendelkezik 3%-nál nagyobb zsírtartalommal. Persze nemcsak a nem kívánt többlet kalóriáknak, a lakást betöltő szagnak is egyszer s mindenkorra búcsút inthetünk. A tapadás gátló bevonattal ellátott, 1500 W teljesítményű sütőedényben a krumplin túl különböző húsféléket, zöldségeket vagy akár mártásokat is készíthetünk, de egy komplett brassóit is nyugodtan a modern szerkezet gondjaira bízhatunk. A készülék megvásárlásával egyetemben egy szakácskönyv is üti markunk, így aztán biztos, hogy csakis finom falatok kerülnek ki kezünk közül.

VitaCuisine

A Vitacuisine a Tefal család korszerű ételpárolója, mely maximálisan megőrzi a benne készült ételek vitamin, ásványi anyag és antioxidáns tartalmát. Egymástól elválasztott, nemesacél párolókosarainak köszönhetően az edényben készített ételek szaga és íze sem keveredik össze. A készülékhez, melyet időzítő és melegen tartó funkcióval is elláttak, így akár előre gondoskodhatunk szeretteink betevőjéről, rizsfőzőedény, mártásokhoz és szószokhoz használható, tapadásmentes tálca is tartozik. A 2000W teljesítménnyel bíró párolóedényhez ugyancsak szakácskönyvet kapunk ajándékba, így nemcsak főztünk, ötletességünket sem fogják egyhamar bírálni.

Dual Home Baker

Ha már a bevezetőben szó esett a házi kenyérsütésről, hadd említsem meg a Tefal új kenyérsütő gépét is. A Dual Home Baker kenyérsütővel a sütés teljesen automatikus feladattá válik. Csupán a kívánt összetevőket kell a gép tartályába önteni, kiválasztani a kívánt programot, mely során négyszögletes, de akár kerek sütőformát is használhatunk és már készen is vagyunk. A programválasztás során meghatározhatjuk a készülő kenyér méretét (500, 750 és 1200 grammos), de dönthetünk akár a késleltetett sütés mellett is. A keep warm funkció bekapcsolásával az elkészült pékterméket egy órán keresztül melegen tarthatjuk, mintha azon pillanatban sült volna ki. A masina természetesen lisztválasztásunkban sem korlátoz, a hagyományos finomliszt mellett, készíthetünk benne teljes kiőrlésű lisztből álló, vagy akár gluténmentes kenyeret is.

Zepter – minőség a konyhaművészetért

Ami a modern konyhai edényeket illeti a Zepternek nincs oka szégyenkezni. A Masterpiece fantázianévre keresztelt termékcsalád tagjai egytől-egyig alkalmasak a forradalmi, emeletes főzésre, mely során lehetőségünk nyílik ételeinket só, víz és olaj felhasználása nélkül készíteni, az ételek természetes aromájának, ízének kiemelésére, valamint értékes vitaminjainak és tápanyagainak megőrzésére törekedve. „Kevesebb kalóriával és zsírral” – az egészségesebb életmódot propagálva, így cseng a Zepter jelszava, melyre páratlan rozsdamentes-acél főzőrendszere a garancia.

A tökéletesség az alapoknál kezdődik!

Bizony tudják ezt a Zepter edénycsaládjának tervezői, így már a soha fel nem forrósodó, akár fedőtartóként is használható fogantyúk kialakítására is odafigyelnek. A tudomány persze nem áll meg a fogantyúknál, az edények magját egy különleges fémötvözetből készítik, melyek a hagyományos melegítésen túl, lehetővé teszik az úgynevezett indukciós melegítést is. Utóbbi az aljrész hőre könnyen hevülő króm-vas ötvözetének köszönhetően jócskán lerövidíti a melegítés átlagos időtartamát. Ugyancsak a többrétegű alj vívmányai közé tartozik, hogy a Zepter edényekben víz, vagy zsiradék nélkül is süthetünk, főzhetünk. Az aljrész könnyűfém komponensei biztosítják továbbá az egyenletes energiaelosztást is. A thermocontrol mutatónak köszönhetően a fedőemelgetés kínjától is megmenekülünk egy életre. A mutató és a főzési idő ellenőrzésével ételünk anélkül is elkészül, hogy minden második percben megkukkantanánk. Kiváló hő tűrő képességüknek hála, a Zepter edényeket 225°C-ig akár sütőben is használhatjuk.

Eszik vagy isszák, avagy mi fán terem a Syncro-Clik?

A Zepter legújabb innovációi közé tartozik az úgynevezett Syncro-Clik fedő is, melyek használatával edényeinket se perc alatt gyorsfőző masinákká változtathatjuk át. Bizony, még varázspálcára se lesz szükségünk, mint a mesebeli tündérnek! A Syncro-Clik fedővel ellátott edények rendeltetésüknél fogva hasonlítnak ugyan a bevezetőben már szintén emlegetett, hagyományos kuktákra, előnyeik azonban mesze túlszárnyalják azokét. Az egyszerűbb használaton kívül, a csúcsminőségű edények javára írható még, hogy megőrzik a bennük készült étel tápanyagtartalmát, 80%-kal csökkentik a főzési időt, 60%-kal pedig az energiafelhasználást.

Multifunkciós sütőedény

A gáztűzhelyekre kifejlesztett multifunkciós sütőedényben az ízletes hal- és húsételektől a zöldségeken és pizzákon át, akár grill különlegességeket is készíthetünk, a kerti barbeacueknál megszokott jellegzetes füst és egyéb nem éppen kellemes illatok, szagok mellőzésével. A formatervezett berendezés, mely akár 280°C-ra is hevíthető nemcsak elkészíti, ha kell melegen tartja, ha kell felolvasztja a korábban lefagyasztott élelmiszereket. Egy szó, mint száz, hathatós segítséget nyújt bármelyik modern háztartásban.

Wok

Igen, a Zepternél még ez az évezredes múltra visszatekintő sütőalkalmatosság is merész, modern ruhába öltözött.  Az ázsiai konyha szerelmesei aligha lehetnének meg e csészealjra emlékeztető edényke nélkül, melyben a vitaminokban gazdag zöldségek, az egészséges halételek is egy időben, mondhatnánk egy füst alatt készülnek. A bármely főzőlaptípuson használható edényben akár alacsony kalóriatartalmú zöldségleveseket is készíthetünk. Tehát nincs és nem is lehet több kifogásunk, sütésre, főzésre fel!

Főzés zsír nélkül már nem csak egy álom, a mai edények egészen minimális zsíradék felhasználását igénylik. Másfelől védjük az egészségünk a megfelelő zsírokkal! Zsírra szükség van, itt is a mérték és a minőség a fontos kérdés. Részletes főzési leírások, amik más edények esetében is működhetnek:
berghoff-webshop.com/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=33

A hal vagy halfilé így nagyon gyorsan elkészül. Figyeljük meg, hogy melyik fajta, milyen vastag hal milyen hőmérsékleten, mennyi idő alatt lesz finom és puha.

www.zepter-homeart.com/hu
www.tefal.hu

Kapcsolódó edények, konyhai eszközök cikkünk: BergHOFF.

Hol kezdjük, ha nagyon le lennénk maradva a felszerelések vagy az anyagiak terén? Egy jó tipp az Asia Center, ahol találni jó teflon bevonatú vastag edényeket, az IKEA kínálatában szintén vannak nagyon jó akciók 2009-ben is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Józsefvárosi piac mint giga-bevásárlóközpont és nagyker bezárt

Alaposan megoszlanak a vélemények a nyolcadik kerületben fekvő Józsefvárosi piacról, a gigantikus bevásárlóközpontról, becenéven a …

2 hozzászólás

  1. Novtizné Molnár Erika Leona

    Egy 8 literes fazekat szeretnék vásárolni

  2. Csabai Mária

    Még szeretnék 6 db fagylaltkelyhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük