Egy rém rendes család

Az 1987-ben indult sorozat mellett senki nem tud elmenni szó nélkül. Vannak, akiket megbotránkoztat, gusztustalannak és nem televízióba valónak tartják, míg mások sírva nevetnek a percenként robbanó poénokon. A sorozat teljesen kifigurázza a tipikus amerikai család életét, ezáltal görbe tükröt tartva elébük.

A történet egy négytagú családról szól, és azok szomszédjairól;
• itt van Al Bundy, a családapa, aki keményen megdolgozik azért a pár dollárért, amit fizetésnek nevez. Rémálmai a dagadt nők, utálja a munkáját, szeretni a nőket, de a feleségét már kevésbé. Utálja az életét, hobbija a teke és a nudibárba járás.
• Felesége Peggy a semmirekellő háziasszony, aki már a munka szótól is rosszul van, szabadidejében a kanapén ülve, bonbont majszolva Oprah-t néz. Szeret összeülni a barátnőivel pletykálni, fodrászhoz járni és Al pénztárcáját lopkodni gátlástalanul.
• Lányuk Kelly, nem egy észlény, nem ért semmihez, nagyon ritkán vannak önálló gondolatai, gyakran az írással és olvasással is problémái adódnak. A fiúk terén ér el csak sikereket, majdnem minden részben új udvarlókat kell Al-nek kidobnia a házból.
• Kelly öccse Bud, már több IQ-val rendelkezik, de nőügyei mégis mindig csúfos kudarcba fulladnak.
• A család kutyája Brúnó saját személyiséggel van felruházva, legtöbbször gazdáit macerálja.
• A szomszédok Marcy és Steve Rhodes. Marcy bankárként dolgozik, szereti a rendet, kissé konzervatív, irányító típus, tisztességes ám néha vannak mocskos gondolatai.
• Férje egy igazi papucs, Marcy könnyedén befolyásolja, de Al ezt nem hagyja annyiban. Hasonlóan feleségéhez ő is bankban dolgozik, de mélyen érzi, nem erre a munkára a született.

Róluk szól hát ez a sorozat, amely abszurd humorával 11 évadon keresztül tudta szórakoztatni a tévé nézőket így az amerikai Fox csatorna legtovább futó sit-comjává* vált. Sikerét nem is írhatná le más jobban, mint az, hogy több mint 40 országban sugározták szinkronizált formában és még a mai napig is folyamatosan adják más-más csatornák az ismétléseit.

*sit-com: szituációs komédia, amelyben egyazon helyszínen és ugyanazon szereplők kerülnek komikus helyzetekbe.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mortdecai

Kedves Olvasó! A cikk címe magáért beszél, pontosítom, nem arról az animációs Mortdecairol van szó, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.