Elrontott szemöldök, zsíros bőr, nem működő dezodor: mit tegyünk?

Mindannyian követünk el hibákat a szépségápolásban – ez azonban nem jelenti azt, hogy ne hozhatnánk helyre őket. Néhány hatékony trükköt mutatunk a gyakori problémák elhárítására.

Rosszul szedett szemöldök
A rossz megvilágítás vagy a sietség egyaránt hibás lehet abban, ha elrontjuk a szemöldökszedést. Ha néhány szőrszállal többet távolítottunk el a kelleténél, türelmesnek kell lennünk, hiszen néhány naptól akár hetekig is eltarthat, mire visszanőnek. Addig viszont jó szolgálatot tehet egy szemöldökstift, színezett szemöldökzselé, vagy szemceruza: a jó minőségű sminkkellékekkel természetes hatást keltve javíthatjuk ki az elrontott szemöldökívet. Aki az erős kontúrokat kerülni szeretné, használhat szemöldökpúdert, vagy matt szemhéjárnyékolót a megfelelő színben.

Zsírosan csillogó bőr
Aki zsíros, vagy kevert típusú arcbőrrel rendelkezik, és hosszú időt tölt házon kívül, valószínűleg ismeri ezt a problémát: már az ebédszünetben úgy tűnik, hogy a reggeli alapos smink hiába volt, a bőrön újra megjelentek a zsírosan csillogó felületek. Az úgynevezett zsírtalanító papír segíthet: a drogériákban kapható, leheletvékony papírdarabok a fénylő részre nyomva eltávolítják a felesleges bőrzsírt. Aki szeretné, ezután púderrel is mattíthatja az arcbőrt.

A dezodorunk kudarcot vall
Nyáron gyakran már az is elég a fokozott izzadáshoz, ha két lépcsőfokot megteszünk. A rendszeresen sportoló emberek még erősebben izzadnak, hiszen a szervezetünk így reagál a terhelésre. A dezodoroknak kétféle típusuk létezik: a hagyományos dezodor, és az izzadásgátló, antitranspiráns dezodor. Míg az előbbi csak az illatanyag kibocsátásával fedi el a szagokat, utóbbi összehúzza, vagy eltömíti a verejtékmirigyeket, ezzel meggátolja, hogy az izzadtság a bőrfelszínre jusson. A nyári hónapokban érdemes a hagyományos dezodorok helyett egy jó minőségű, izzadásgátló terméket választani. Az izzadtságfoltok kialakulása ellen az úgynevezett deo-kendők segíthetnek, amelyekkel eltávolíthatjuk az izzadtságot.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Eltüntethető a narancsbőr masszázzsal?

A narancsbőr elleni masszázzsal kapcsolatban a szakértők még nem jutottak egységes álláspontra, de a kezelések …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük