Bréééking:

Eltüntethető a narancsbőr masszázzsal?

A narancsbőr elleni masszázzsal kapcsolatban a szakértők még nem jutottak egységes álláspontra, de a kezelések választéka egyre szélesebb. Valóban segíthet a masszázs a cellulitisz csökkentésében?A megnagyobbodott zsírsejtek nemcsak esztétikai problémát okoznak: a combok, has, és fenék bőrének vérellátását is rontják, illetve a nyirokfolyadék elvezetését gátolják. A következmény gyakran a narancsbőr kialakulása. A masszázs éppen ezt a problémát szüntetheti meg: a fizikai hatásnak köszönhetően a vérkeringés, a bőr vérellátása javul, a nyirokfolyadék könnyebben cserélődik. Sok nő reméli, hogy a kezelés által teljesen megszabadulhat a narancsbőrtől. Azonban, bármennyire is logikusnak tűnik az elv, a masszázs hatékonysága vitatott.Azok a kezelések, melyek a ...

A narancsbőr elleni masszázzsal kapcsolatban a szakértők még nem jutottak egységes álláspontra, de a kezelések választéka egyre szélesebb. Valóban segíthet a masszázs a cellulitisz csökkentésében?

A megnagyobbodott zsírsejtek nemcsak esztétikai problémát okoznak: a combok, has, és fenék bőrének vérellátását is rontják, illetve a nyirokfolyadék elvezetését gátolják. A következmény gyakran a narancsbőr kialakulása. A masszázs éppen ezt a problémát szüntetheti meg: a fizikai hatásnak köszönhetően a vérkeringés, a bőr vérellátása javul, a nyirokfolyadék könnyebben cserélődik. Sok nő reméli, hogy a kezelés által teljesen megszabadulhat a narancsbőrtől. Azonban, bármennyire is logikusnak tűnik az elv, a masszázs hatékonysága vitatott.

Azok a kezelések, melyek a zsírsejtek számának csökkentését ígérik, valószínűleg nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. Ezidáig nem születtek bizonyító erejű tanulmányok a masszázs, illetve a hőkezeléses masszázs hatásával kapcsolatban. Egyelőre az sem világos, hogyan csökkenthetné a magas hőmérséklet a zsírsejtek méretét. A masszázs vérellátást serkentő hatása csak átmeneti: hosszabb távon kizárólag az életmódváltással, testsúlycsökkentéssel segíthetünk a bőrünkön.

Az úgynevezett endermológia egy további kezelési lehetőség: a masszázshoz ennél a módszernél egy speciális eszközt használnak, mely a mélyebben fekvő bőrrétegeket is stimulálja. A kezelés eredményessége azonban szintén vitatott.

A narancsbőr elleni masszázsoktól tehát semmiképpen nem érdemes csodát várnunk. A javulás csak átmeneti: a kezelést rendszeresen ismételni kell. Jobb megoldást, tartósabb eredményt jelent az életmódváltás: a rendszeres testmozgás, és a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás.

További cikkeink...

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*