Bréééking:

Érdekességek a kardio edzésről

A kardio edzés rendkívül hatékony zsírégető módszer. A legtöbb fogyni vágyó, ha sportolni szeretne, először általában a futás, biciklizés, vagy az edzőtermi kardiogépek, szakképzett tréner által tartott órák mellett dönt. Cikkünkben tehát a kardioval foglalkozunk: néhány érdekes tényt sorolunk fel az edzésformáról.Az aerob, vagy kardio edzéssel sokan állóképességüket szeretnék növelni. A kutatások eredményei azt mutatják, hogy az aerob kapacitás, így az állóképesség rövidebb gyakorlatokkal, tehát például súlyzós, erősítő edzéssel is javítható. . A kérdésre, hogy melyik edzésforma a leghatékonyabb, csak feltételesen válaszolhatunk. Akár futásról, biciklizésről, vagy egyéb hagyományos kardiotréningről van szó, fontos az intenzitás növelése. Szervezetünk hamar hozzászokik a terheléshez, így ha ...

A kardio edzés rendkívül hatékony zsírégető módszer. A legtöbb fogyni vágyó, ha sportolni szeretne, először általában a futás, biciklizés, vagy az edzőtermi kardiogépek, szakképzett tréner által tartott órák mellett dönt. Cikkünkben tehát a kardioval foglalkozunk: néhány érdekes tényt sorolunk fel az edzésformáról.

Az aerob, vagy kardio edzéssel sokan állóképességüket szeretnék növelni. A kutatások eredményei azt mutatják, hogy az aerob kapacitás, így az állóképesség rövidebb gyakorlatokkal, tehát például súlyzós, erősítő edzéssel is javítható.
.
A kérdésre, hogy melyik edzésforma a leghatékonyabb, csak feltételesen válaszolhatunk. Akár futásról, biciklizésről, vagy egyéb hagyományos kardiotréningről van szó, fontos az intenzitás növelése. Szervezetünk hamar hozzászokik a terheléshez, így ha ugyanazt az edzéstervet hatjuk végre újra és újra, nem lesz változás, nem javul az állóképesség. Azoknak, akik alakjukat szeretnék formálni, a leghatásosabb módszer, ha a szabadon választott kardio edzésformát erősítő edzésekkel kombinálják.

Nincs szükség arra, hogy több órát tölts az edzőteremben a futógépen, vagy az ellipszis tréneren izzadva. Már 10-15 perces kardio edzés jót tesz a szervezetednek: akár a súlyzós edzést követően is végezheted.

Kutatások során bizonyították, hogy a kardio edzéseket követően az emberi szervezet kalóriaigénye több napon keresztül magasabb. Megfelelő diétával együtt a fogyás még látványosabb.

Az erősítő, és a kardio edzésformát egyesíti például a crossfit. A crossfit-tréning erősít, az állóképességet és a mozgáskoordinációt is javítja, ráadásul kalóriaégetésben is az élen jár: alakformáláshoz kiváló választás azoknak, akik már rendelkeznek edzésmúlttal.

További cikkeink...

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

  • divatos női kardigánok

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*