Esküvői tánc – milyen legyen?

Az Igazából szerelem című, nagy sikerű romantikus film egyik kezdő jelenetében egy esküvőn vagyunk, ahol meglepetésszerűen egyre-másra felállnak a násznép köréből az emberek, mindegyik egy-egy hangszert tart a kezében és meglepetésként zenélnek-énekelnek egyet az ifjú párnak. Az esküvői, jobban mondva lakodalmi nyitótáncnak nem kell ennyire meglepetésnek lennie, de nem árt, ha a szokásos keringőt feldobjuk némi ötlettel, turpissággal.

Ha egyáltalán nem tudunk táncolni az sem baj, csak pánik helyett szakemberhez kell fordulni. Elég felkeresni egy tánctanárt, aki egy-két óra alatt megtanítja azt a néhány alaplépést, amivel könnyen elboldogulhatunk. A táncosabb lábúak viszont nem állnak meg ennyinél. Trend manapság, hogy a klasszikus keringő, vagy lassúzás közepette egyszer csak vált a zene és megszólal egy mai, ismert, kedvelt, vagy vicces sláger, esetleg olyan dal, amihez kapcsolódik egy sokak által ismert tánc. Ekkor a vőlegény és a menyasszony, azaz az ifjú pár, hiszen ekkor más házasok, eljátsszák, mintha meglepődnének, aztán hirtelen mintegy felismerve a zenét, elkezdenek mozogni rá.

Ez egyrészt jó hatással van a násznépre, megalapozza a hangulatot, mindenki nevetni fog, vagy csodálkozni, és az is egészen biztos, hogy tapsvihar lesz a mutatvány vége. Másrészt sokkal trendibb, mint végigunatkozni egy angol, vagy bécsi keringőt. Ugyan igaz, hogy manapság azért már nem annyira meglepő ez a „húzás”, mint húsz évvel ezelőtt lett volna, de azért egészen biztosan lesznek olyanok a násznépben, akik még álmukban sem gondoltak volna ilyen csalafinta, táncos show-ra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Esküvő – költséghatékonyabban

Minden fiatal és kevésbé fiatal pár számára nagy esemény, amikor meg tudja tartani a saját …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük