Facebook be-, kilépés: közösségi vél-tények

A Facebook belépés egyszerű, regisztrálsz egy ismerős meghívása után, a kilépéshez már tanácsadói oldalak is születtek, pszichológia trükkök sorával lehet lejönni az anyagról, komoly függőség esetén.

A Facebook segít kapcsolatot tartani és élményeket megosztani ismerőseiddel.

Kilépés örökre, felhasználó törlése útmutató:
1. Elköszönni jó ismerőseidtől. Illik/hasznos. 2. Egy szép kora reggel (hajnalok hajnala) letörlöd ismerőseid gyorsan (mindenkit). 3. A neved módosítod (pl. egy viccesre). 4. Aztán a jelszavad módosítod egy ismeretlenre (kivágott szövegrész Ctrl+C-vel például, azt beilleszted a kért helyekre, mielőtt véletlen megjegyeznéd), és kész is vagy. Nincs ismerősöd, beazonosítható neved és belépési jelszavad sem. Roncstelepen végezte az infó kommunikációs játékos ragály egy időre.
Jobb gyorsan és fájdalom mentesen, mint temetést szervezni :)). Kevéssé fontos ismerőseid így írni se tudnak neked, és nem pazarolják az idejüket, nekik is jót teszel.

A divatosságon már túlmutat az ArcKönyv, ma már normális, hogy nyugdíjasok is ezzel töltik a szabadidejüket, sőt sokan teljesen feladtak az email írással, és a Facebookon tartják egymással a kapcsolatot. Könnyen kezelhető, divatos, még elviselhető mennyiségű reklámot tartalmaz, és a felhasználói fiók feltörések száma is alacsony. Ki szokta mások oldalát hack-elni?

Az online közösségek legnagyobbja meddig maradhat? Meddig fog még növekedni a Facebook belépők száma?

Meglátjuk, még jó nagy a lefedetlen “piac”. A Facebook világ térképe (Internetes adatforgalom hőtérkép:

Facebook
Kattints a képre, és lásd a Föld-et másképp!

A fenti térkép 2010-es, 10 millió felhasználó által készült, így egész jó közelítést adott a valóságról.

A Facebook plugin alkalmazásokat egyre több weboldal alkalmazza.

A Facebook feltörése (hack) inkább más egyedi programokból táplálkozik, egy jelszó elvesztés után nagy nehezen sikerült visszaszereznem az account-omat, és új emailcím megadása után megjavult.

Mások információit lelesni, ellopni nem szép dolog, ezért ebben nem segítünk. Fizetős szoftvereket végképp nem ajánlunk, mert már az iwiw feltörésénél is súlyosabb hiba lenne. Vicces, hogy ajánlunk valakinek 100 dollárt (ajándék), és máris megadja a jelszavát “ingyen”: hackyourlove.com/articles/how-to-hack-a-facebook-account/. A spammer-ek (nem kívánt reklám küldők, megjelenítők) hadaival óvatosan, néhány vírus alkalmazás csak erre megy rá.

Még egy ilyen jól építkező, a felhasználók vágyaira építő közösségi oldal nincs. Közösségi igénytelenség és tudatlanság is benne van a rendszerben. A “Tiszta Amerika :)!” felkiáltás már nem vezet sehová, ez tényleg globális cucc, ezért is imádják szabadságot kereső fiatalok.

Külön vélemény:
Lehet a Facebookozást kontrollálni valamennyire, de csak a külső fizikális élménydús élet hatalomátvételével, aztán mosolyogva gondolsz vissza Facebook-on eltöltött órákra. Nem érdemes a nehézkes hivatalos törlési procedúrát végig csinálni, mondjuk 2-3 hónap múlva regisztrálnék vissza, amikor már eldöntöttem, hogy kit és miért veszek vissza ismerősnek, és magamnak milyen fantázianevet választok, és mire használom ezt a kommunikációs felületet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Porciókontroll – avagy mitől lesz nagyobb a kisadag?

Porciókontroll Nemcsak az adagok mérete, a tányér színe is számít, hasonlóan ahhoz, milyen ruhát viselünk. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük