Férfi és férfias kabátok 2012

Trendi aviátor, művészi és kortalan szövet a lá James Dean, avagy fiatalos és meleg pufi, netán orkános sí? Milyen kabát fedje a csábító férfit telén? – alábbi cikkünkben erre kerestük a választ.

Nem árulunk zsákbamacskát, ha eláruljuk, bizony a zömében még előttünk álló zimankós, zord szezon favoritjait soroltuk fel a bevezetőben. Ahány férfitípus, annyi férfikabát – szólhatna az idei téli szezon szlogenje. A széles választékban a repülés szerelmeseitől az artisztikus, bohókás megjelenés hívein át a vérbeli muchókig bezárólag mindenki meglelheti favoritjait. A szőrmegallérral dekorált pilótadzseki, a vadóc, bélelt bőr, és a hosszú és rövidebb fazonú szövetkabátok is egyszerre lehetnek sikkesek, testhez állóak és védhetik meg a férfit, a teremtés koronáit az időjárás kellemetlenségeitől.

Jöhet persze a szélesebb övvel karcsúsított, klasszikus ballon, a pufi síkabátok, és idén még a sportos, kapucnis téli dzsekik is labdába rúghatnak. A Heavy Tools választékában például mogyorószínű, háromfunkciós télikabátot kínáltak most akciós áron potom 26 ezerért, mely vízálló tulajdonságán túl, ráadásul jó légáteresztő képességgel is rendelkezik.

Kabát
kabát béléssel

A klasszikus feketék mellett, idén télen igen népszerűek a barna különböző árnyalatai, de a színesebb darabok is mutatósak, figyelemfelkeltőek lehetnek egy-egy alkalommal, nem mindegy persze, hová és mikor viseljük őket. Míg egy szövetkabátban bátran megjelenhetünk akár egy állásinterjún is, egy pufidzseki nem feltétlen biztos, hogy alkalmas e célra. Míg utóbbi egyfelől jobban melegít, másrészt hamarabb kimegy a divatból. A szövetkabátot akár évek múltán is leakaszthatjuk a fogasról, anélkül, hogy vétenénk az uralkodó trendek ellen. Ámbátor lehet, hogy időnként megborzongunk majd benne. Ez persze így igazságos, elvégre nemcsak a nőknek kell megszenvedniük a szépségért, olykor-olykor az urakra is ráfér egy kis “kínlódás” megjelenésük érdekében.

A tökéletes férfikabát másik kívánalma, hogy idomuljon a férfihez, aki viseli. Ha izmos, testesebb felépítéssel rendelkezünk, ne válasszunk szűk fazont, míg egy vékonyabb alkattal csodát tehet egy tollbetétes pufidzseki. Persze a stílus is számít! Ha már a sportok neve hallatán is a hideg futkároz hátunkon, biztos nem fogjuk jól érezni magunkat egy sportosabb fazonban, számunkra inkább az elegáns szövetkabát lesz az ideális!

Kabátvásárlás előtt nem árt hát elgondolkozni azon, nagyjából mit szeretnénk, így a kirakatok előtt állva, kisebb eséllyel szeretünk bele egy olyan trendi darabba, mely hosszútávon biztos nem lesz számunkra megfelelő, sőt még az árát sem hozza be!

Jó forrás, lásd pl.: magyar: ferfikabatok.com – angol humorosan: www.menincoats.co.uk.

Katalógus, kollekció képek még:

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Steve Madden cipő márka divat trendek

Steve Madden amerika egyik legsikeresebb divattervezője, szerinte “A mai divatot az egyéni stílus diktálja. Számomra …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.