Férfi ingek: online vásárlás

A nagy férfi ing tesztsorozat 1. része.
Első a minőség?

A legjobb időszak az ing vásárlásra is a Karácsony utáni kiárusítás időszak, nyári inget pedig augusztus-szeptember környékén vehetünk igazán kedvező áron.

Hogyan igazodjunk el a túl sok gyártó és márka által okozott útvesztőben? Stílus, minőség vagy márka?
Egyre több minőségi inget (német: Olymp, Jupiter, Mount Vinson és Sansone (magyar), Verri (olasz), Harvest, Pierre Cardin, United Colors of Benetton, Benvenuto, Tommy Hilfiger stb.) online is vásárolhat, rendelhet:
Az első teszt részei. Ez nem egy rangsor, ez csak a bemutatás sorrendje.
1. Budmil akciós ing (-50%-on 3145 Ft -os áron)
2. Di Carlo (kínai ing 2500 Ft-ért)
3-4. Camicissima (olasz ingek – ~ 6000 Ft/db)
5. Springfield (gagyi akciós – ~1990 Ft)

Először nézzük végig a képeket, és utána könnyebb lesz megérteni a leírtakat. Később a Slim fit és az igazi divat ingek is sorra kerülnek, ez még a vásárlói kosár alsó fele egyelőre.

Termék fotók, galéria 2009-2010-2011-2012-es gyártású fotók:

. Budmil ing 3145 Ft -os akciós áron jó vétel volt, a nyár végi kiárusítás része volt, az utolsó két darab volt a polcon, ami méretben pont jó volt, így mivel tetszett a színe és az anyaga is gyorsan a magamévá tettem.

. Camicissima (olasz ingek – ~ 5800 Ft/db) Milánóban sikerült vásárolni nálu, ahol 105 euro-ért 5 db inget választhattunk. Annyi hibát elkövettem, hogy nem a luxury (drágább) kategóriát vásároltam, ami jobban szűkített (igazi olasz slim) volt, és jobban is ált, így ezek maradnak télre, egy pólót alávéve jó viselet.

. Springfield (gagyi akciós – ~1990 Ft). Botrányosan csúcsgagyi! Egy ilyen cég miért próbálja saját magát és a vásárlóit becsapni? Szomorúság tölti el szívem, hogy a Springfield 2 év alatt egyetlen jó minőségű inggel tudott megajándékozni. Ez a mostani feketét valami melósnak ajándékozom, és ezzel jó sok időre elkerülöm az akciós polcot és a Springfield üzletet.

Di Carlo ing, ‘ehte’ kínai, 2500 Ft-ért vettem az Asia centerben 2007-ben, azóta pár mosást és vasalást megélt, ami bizonyítja, hogy ez ott már egy felsőbb kategória, jó minőségű anyag. A kiválasztásakor lehetőleg próbálni kell. Ha tetszik az anyag és a minta, akkor nyugodtan vegyünk egyből kettőt! Ennek a vörös ingnek az komoly hátránya, hogy engedi a színét, így nem lehet semmi világosabbal együtt mosni. A Di Carlo világos (fehér-világoskék) ingje szebb is és jobb az anyaga is.

A Camicissima igazán nyithatna egy budapesti üzletet. Jó az értékesítésük, elég bő a választékuk, és a slim fit luxury klasszikus kék ingjeik (~6800 Ft, 22-25 euró) bőven felveszik a versenyt a 10-12000 Ft-os hasonló OLYMP vagy Jupiter(német) és a Mount Vinson (magyar) ingekkel. Lásd. pl.:

Ha pontoznom kellene az ingeket 1-től 10-ig. akkor ár/érték alapján

– Budmil sárga (9 pont), – Camicissima (7 pont) Di Carlo (5 pont). Springfield (1 pont)

Aki a bő szabásúra kíváncsi a következő cikkben a Guy Laroche bő és néhány nagy (big size) lehetőséget ismerhet meg.

Minőség 1. rész: akár női ingekről is beszélhetnénk, de itt most kimondottan a férfi ingeket boncolgatjuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Steve Madden cipő márka divat trendek

Steve Madden amerika egyik legsikeresebb divattervezője, szerinte “A mai divatot az egyéni stílus diktálja. Számomra …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.