Fogkrém bio és minőségi, márkás vagy csak :(

Fogkrém minőség és divat – mit tudnak a fogkrémek?

Egyszerű, klasszikus, fehérítő, érzékeny fogakra való vagy fogszuvasodást gátló fogkrémet válasszunk?

A fogkrémek túlkínálata elérte azt a szintet, hogy egy átlagember szeretné ezt érteni.

Mégis mely bio-fogkrémekre és márkás minőségi nevekre figyeljünk oda?

Baba fogkrémekben sokszor nincs fluorid. A fluoridos felnőtt fogkrémeket már több helyen betiltották (Svédország), helyettük jó lehetőség például a WHITE PEARL fogkrém, a fogkrémben kiváló növényi hatóanyagokat találunk.

Nézze meg a termék kínálatot mielőtt a száraz cég adatokat böngészné! Gyors regisztrációval az árakat is láthatja: organicmission.hu/partner/360109887. Több más termék rendelése esetén ingyenes kiszállítási lehetőség is van. WHITE PEARL fogkrém összetevői : Calcium carbonate (Kalcium-karbonát), aqua, sorbitol, glycerin, echinacea purpurea extr., chamomilla recutita extr., sodium lauroyl sarcosinate, sodium bicarbonate, xanthan gum, potassium chloride, potassium sorbate, mentha piperita, mentha arvensis oil, eucalyptus globulus oil, melaleuca alternifolia oil, eugenia caryophyllus oil, magnesium sulfate, salvia officinalis oil, stevia rebaudiana extr., zinc sulphate, chlorophyll, salvia officinalis oil. Egyedi BIOLA termék Az Organic Misson a kizárólagos forgalmazója.  Gyógynövény olajok, virágok tiszta kivonataival.

Egyet le kell szögezni, hogy a megfelelő életmódot és táplálkozást és életmódot egyetlen fogkrém sem fogja kompenzálni. Erős dohányos és sárga fűszeres ételeket fogyasztó ember hosszútávon kis eséllyel pályázhat hófehér fogakra. A fehér fogakhoz kell némi adottság, és a fogorvosok (esztétikai fogászat) dolga, hogy a fogakat fehérebbé varázsolják. Ugyanígy a fogkő eltávolítása is fogorvosi feladat. Általánosan fél évente ajánlott fogorvoshoz járni, az elővigyázatosság hasznos, ha fontosak a fogaink a számunkra. Nagyon egészséges, panasz nélküli fogakkal rendelkezőknek elég egy évente.

Érdekes, hogy a barna, sötétebb bőr is fehérítő hatással van a fogakra. Így sok esetben nem kell irigykednünk afrikai embertársaink hófehér fogaira, ez csupán a látszat. Hölgyeknél a jól megválasztott öltözék és egy barnás színű rúzs is tud segíteni.

A kellemetlen leheletre (szájszag) is van hatásos segítség. A kellemetlen leheletet sok esetben baktériumok okozzák. Xilitet tartalmazó fogkrémek ilyenek például.

Ami nagyon fontos még, hogy jó fogkefét válasszunk. Ugyanígy fontos, de még nem terjedt el olyan széles körben Magyarországon a fogselyem használata. Az egymáshoz szoruló fogak közül ezzel tudjuk a lepedéket eltávolítani, és statisztikák szerint a rendszeres használata az életünket is meghosszabbítja.

Egyes esetekben sokat segít a szájvíz használata, ezek között már vannak egész elviselhető ízűek is.

Alapvető tanács, hogy cukrok és cukros édességek helyett inkább finom gyümölcsöket és zöldségeket fogyasszunk. Néhány étel pl. egyes halak szinte ártalmatlanok a fogakra, érdemes ezekről is informálódnunk a szakértőknél.

Amúgy pedig mozgás! Ahogy javul a vérkeringés, úgy javulhatnak a fogaink is. Ryn cipőben könnyebb.

Kik népszerűek manapság, jó márkák a piacon? Leginkább a Signal van előttünk Magyarországon. Mellette még mindig népszerű az Elmex, ami régen varázserővel is bírt, nekem a kedvencem volt az érzés miatt. Sensodyne és az aloe verás fogkrémek nálunk nem lettek olyan népszerűek. A Colgate igazi kommersz termék, nekem már egy szinten van az Amodenttel. Blend a med már messze a Gabi előtt van, amit régen volt aki megevett a szemem láttára. Aquafresh, Dentiste és Lacalut talán még éldegélnek. Herpesz elleni fogkrém? No ilyet még nem láttam, de állítólag tényleg van ilyen is.

Ami jól eladható az a fogfehérítő fogkrém, amivel a fent leírtak alapján nagyon elővigyázatosnak kell lenni. Külön éjszakai és nappali fogkrém? Ez is egy jó gondolat.

Méreg mentes fog és szájápolásról angolul: antiagingchoices.com/dental_care_products/index.html. Az EU, Európai Unió is kitilt bizonyos anyagokat 4-5 évente, nem kapkodják el, a vegyipari-, gyógyszeripari maffia lassan enged a profitjából.

A mai modern (bio-natúr), méreganyag mentes fogkrémekben az Aloe Vera, fahéj, CoQ10, szegfűszeg és természetes fogkő képződés gátló is fontos összetevő lehet. Mentesek pl. a fluorid, nátrium-lauril-szulfát, szacharin, tartósítószerektől, kínzó állatkísérletekre se volt szükség náluk.

Fogkrém reklámok, kiket eszünk és kiket kellene tiltólistára tenni? Signal, Dentiste, Lacalut, white vagy fehérítő fogkrém. Érezzünk, tanuljuk és tapasztaljunk mielőtt valamit magunkra kenünk!

Milyen készítmények a legjobb a szájápolásban? Milyen áron és hol tudunk hozzájutni? Van-e online rendelés Magyarországon?  A Bio üzletekben mely natúr-fogkrémeket találjuk meg?


Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bevezetés az élelmekbe tényleg

Megkérdezték a szakértőt, hogy a méz jó édesítőszer-e. Azt válaszolta: — Az attól függ. (pedig …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.