Fogyás blog keresés, formálás, szépítés és izmok

Az igazi fogyókúraszezon a legtöbbeknél kora tavasszal kezdődik, amikor az első melengető napsugarak óhatatlanul eszünkbe idézik, aztán itt a nyár és a bikiniszezon, a karácsonyi trakták után is sokan megfogadják, az újévben se perc alatt ledobják azt a néhány kilót, amivel az ünnepek alatt, ne adj isten az elmúlt esztendők során nehezebbek lettek. Ilyenkor jön a tanácstalanság, egyáltalán, hogy kezdjek neki? Melyik az a módszer, jól bevált csodadiéta, esetleg fogyasztószer, amelyik használatba vételével minimális erőfeszítéssel és minél tempósabban megszabadulhatok a rám rakódott súlyfeleslegtől?

Ihletet kaptam a témában újra most egy 21 éves hobbi testformáló férfi munkatárstól, aki a felesleges és alacsony minőségű állati zsírokat ügyesen elkerüli, és a napi 8 óra fizikai munka mellett egy-egy edzést minden héten beiktat, hogy az izomvesztés (leeresztés) helyett átalakulás legyen a végeredmény.

A gyors női fogyás mítosza talán egyidős az emberi hiúságéval! 🙂 Nem véletlen, hogy az egyik manapság legfelkapottabbnak számító diéta, (a Szendi Gábor nevével fémjelzett) paleo módszer elnevezésében legalábbis, egészen az őskorig szalad vissza. Ettől persze a mítosz, mítosz marad. A gyors fogyás, a koplalással kiküzdött kilóvesztés duplán bosszulja meg magát. Amint az ember visszatér korábbi negatív szokásaihoz és újdonsült erővel áldoz az asztal örömeinek, súlya is hamarosan a régihez közelít majd. A jojó-effektust talán már senkinek nem kell bemutatni.

A gyakorlatlan fogyókúrázók másik nagy csapdáját jelenthetik az interneten tonnaszám hirdetett fogyást segítő kapszulák, csodabogyók, étvágyat elnyomó, boldogsághormont termelő, zsírfelszívódást gátló szerek, melyik alig néhány hónapnyi szedés után minden egyéb erőfeszítés nélkül képesek álomalakot varázsolni fogyasztóiknak. Legalábbis a hirdetés szerint! Néhány származását, összetevőit tekintve megbízhatóan bevizsgált fogyasztószer, mint kiegészítő, legvégsőbb esetben szóba jöhet ugyan, de ne feledjük, tudatos életmódváltás és aktív fizikai megterhelés, mozgás nélkül hosszútávon nem tartható fenn semmilyen eredmény! És ha már mindenáron segédszereket veszünk igénybe, mindig a legtermészetesebbeket, lehetőleg gyógyszertárakban is fellehetőeket válasszuk!

Abban, hogy az elhatározásunk ne néhány hónapig tartson csupán, legyen kitartásunk véghezvinni, amit elhatároztunk, segítségünkre lehetnek bajtársaink. Több tucatnyi fogyis blog kering a neten, melyek őszinte hangvételükkel, sokszor receptekkel, a hétköznapi csalódások bemutatásával, gondoljuk csak a rettegett stagnálására, plusz lendületet adhatnak eredeti célunk teljesítéséhez, a súlyleadáshoz és életmódváltáshoz.

Az éj étrend (életmód) kialakítása, igazán boldogan, egyensúlyba kerülve egy borzasztóan kemény 18 hónapos út végén lehet. Könnyek és kitörő örömök között cikázva érdemes elszántan rálépni az útra. A siker egy lehetőség, a fájdalom garantált, ahogy a 4 órás test kézikönyv ezt részletesen kielemzi a testi örömök fokozásától a szép és erős test építéséig.

Személyes kedvencem a magyar Lifetilt blog (Benedek Bence írásai 2011 elejétől) volt sokáig, az egész országban több tízezer embert tudott megmozgatni. Azért tetszett, mert videókon, cikkekben is kérlelhetetlen őszinteséggel mutatta be a bukásokat, gyengeségeket, női lelki gátakat, hazugságokat. A sikerek, például esküvőre lefogyás, irigylésre méltó női testek látványa több (3-6) hónapos munkával, ez az ami célt adott sok hitetlen, megtört, legyengült, kimerült honfitársunknak.

A blogok esetében sem árt azonban a józan kritika, ne az önpusztító, önsanyargató, egyedül a kilóktól való makacs megszabadulásra koncentráló naplókra fókuszáljunk! Néhány kedvencünk, amely minden kezdő fogyókúrázó számára hasznos lehet: www.enportal.hu/fogyiblog.html, egy kicsit tudományosabban, szakértői szemmel a témáról: http://edzesmester.com/blog/, ha paleóznánk, itt nagyszerű recepteket találhatunk: tucsokbogar.blogspot.hu/, ha csak egészségesebben táplálkoznánk, odafigyelve a helyes tápanyagbevitelre: anifitkonyhaja.blogspot.hu.

+1 tipp: plusz lendületet adhat és az edzés/fogyás naplót is helyettesítheti, ha magunk is önálló blogot nyitunk! Eredményeinken túl, napról-napra változó lelkesedésünket, hozzáállásunkat is mérhetjük általa, az olvasók visszajelzései pedig extra lendületet adhatnak a folytatáshoz!

Ha valóban eredményeket akarunk elérni, egy dolgot ne felejtsünk azonban, mindig legyünk őszinték magunkhoz, akár, ami a napi táplálkozásunkat, akár, ami napi mozgástevékenységünket illeti!

fogyásfogyás blog fotó

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nőtt a gyermektelen nők száma, itt és errefelé

A statisztikák az egész ‘fejlett’ Európát a történelem süllyesztője felé viszik. Közben némi reménysugarat adnak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük