Gödöllő táncegyüttes: gyermek és felnőtt folklór

A Gödöllő Táncegyüttes más társulatokhoz képest fiatal társaságnak mondható. 1992-ben alakult természetesen Gödöllőn. Mindössze 9 éve léteznek, de már 200 taggal rendelkeznek és rendszeres meghívott szereplői hazai és  nemzetközi rendezvényeknek, táncfesztiváloknak. Jártak a Vajdaságban, Hollandiában, Horvátországban, Lengyelországban, Törökországban, Görögországban és Indonéziában is többek között.

Szerepeltek az Erkel Színházban megrendezett Néptáncatológián a legjobb együttesek között.

Repertoárjukban megtalálhatók a Galga mente, Somogy, Sárköz, Rábaköz, Szatmár, Dél-Alföld, és Erdélyből Szék, Kalotaszeg, Székelyföld, Felvidékről Zemplén táncai is.

Az együttes zenei kíséretét a Zagyva banda és Pál István “Szalonna” és barátai szolgáltatják, mely zenekarok elsősorban autentikus népzenét játszanak.

A táncegyüttes művészeti vezetője Széphalmi Zoltán, de nagyban segíti a táncosok munkáját Széphalmi- Tóth Judit, Hajdú Zsuzsanna, Benedek Krisztina és Moussa Ahmed.

Számos egyéni és együttesi díjat tudhatnak magukénak, ami nem is csoda hiszen szívvel- lélekkel készülnek egy-egy fellépésre.

Ha szeretnél még többet megtudni a Gödöllő Táncegyüttesről, akkor látogass el weboldalukra, ahol jó néhány fényképet és videót is találsz! www.godollofolk.hu.

Ha pedig megtetszik a néptáncosok világa, csatlakozz Te is hozzájuk!

Dorka

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Sciennet Fórum szabad blog a törzsvásárlóknak

NAGYRA NŐTT A VÁSÁRLÓI KLUB Átverés és bukta vagy átalakulás, 2010-2011-2012-ben sokminden kiderült. Kaptam egy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.