Gyirmót Horgásztó, horgász tavak

Gyirmót kapcsán az Aranyhal Horgásztóról a horgász fórumokon megosztó, de többségében rossz véleményeket lehetett olvasni a kicsi méretű halak miatt.

Jöjjön a mi JÓ (pozitív) élménybeszámolónk képekkel (legközelebb talán videóval is).

Kipróbáltuk (2013.05.23.) egy csütörtöki napon, óriási és hűvös szél fogadott. Egy közepesen jó, hátszeles helyet választottunk egy stégen, ami körül az időjárási körülmények miatt senki sem horgászott oldalt és szemben sem. Hétvégén sokszor versenyre kibérlik a tavat, így olyankor le van zárva külsősöknek, nekik ez jobb üzlet (a tömeg miatt).

Az első fél óra szereléssel telt, utána még fél óra türelmes várakozás, de látható volt, hogy a víz pontyokban bővelkedik, 2-3 percenként ugrott ki egy hal. Akkor az első nagy kapás egyből szépen akadt, egy két és fél kiló körüli nyurga ponty bemelegítette az izmaim. Ekkor még nem értettük (amatőr felszereléssel és kötésekkel), hogy mi a titok. Később egyre inkább világossá vált, hogy a partok közelében kell próbálkozni, 5-4-3-2 méterre a parttól rengeteg kapás volt, kb. 50% sikerült megfogni őket, így 14 ponty és egy kárász lett a végeredmény, halat mindenki más is fogott, hármat mi hazavittünk, és két szebb pikkelyes nyurgát a szomszéd nyugdíjas horgász is becserélt, az ő kisebb tükröseit így vissza ereszthette. Csalink sima Aro konzerv csemege kukorica volt, ami mellesleg nagyon finom, és pár giliszta. Én a szendvics verziót választottam (1 kis kukac + 1 szép kukorica), néha dobtunk csak 1-2 szem kukoricás csalizással is, arra is jöttek szinte ugyanúgy. Időben előre haladva 8:30-tól 13:00-ig egyre több kapás volt, a lényeg a jó helyre dobás volt.

A part mellé etetve pár kis golyóval és pár szem kukoricával jöttek a kisebb pontyok úszós szerelékre, összesen 6 db, a többi a kis etetőkosaras fenekező szerelékkel lett megfogva valamelyik part közelébe dobva.

A finom halászlé illat nekem csábító volt, hétvégén egy nagy adagot készítünk mi is a tervek szerint. Étterem oldala: www.aranyhaletterem.eu.

A víz elég friss és mély volt, a halak fele szinte hibátlan volt, a másik fele már harcolt a sport- és hobbi horgászokkal és a többi hallal.

Tanácsunk lehet, hogy szép időben hét közben (hétköznap) látogassatok ide, egy délelőtt vagy délután egyaránt megfelelő és elegendő. Kellett a réteges öltözködés, kapucni, széldzseki és a hosszú nadrág mindenképpen.

Győrből kismotorral vagy kerékpárral (kerékpárúton) is kényelmesen megközelíthető. Sört vagy más alkoholt sofőr semmiképpen sem fogyasszon, több fronton leégni felelőtlenül amúgy sem bölcs dolog. Ide minimális felszereltség kell, egyetlen egyszerű horgászbottal meghorgászható a teljes vízfelület a parti nádtól a mélyebb középső gödrökig (úszóssal is kis szélben).

Kritika lehet, hogy információt nem adtak (főleg nem önszántukból). “HORGÁSSZ, és fizess!” lehetne a jeligéjük. Ennyi :)? A kiírt sokféle halból feltehetőleg a ponty a többség, a falánk kárászok mellett keszeg feltehetőleg alig van, amurra is próbálkoztak horgászni, node egy ilyen kis tavon ez hogy lehetne? A mérlegelésnél nem voltak maximálisan (profin értékesítve) nagyvonalúak, pedig az ott hagyott 7400 Ft (1300 Ft-os napijegy + 900 Ft-os kilónkénti ár) az 5,3 kilogramm halért megfelelő csere üzletnek tűnt a számomra. Gyakorlatilag semmilyen rendszabályról szó sem esett, más tavakon ennél picit jobban kiforrtak a dolgok.

Fotók, képek rövid galéria:

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nőtt a gyermektelen nők száma, itt és errefelé

A statisztikák az egész ‘fejlett’ Európát a történelem süllyesztője felé viszik. Közben némi reménysugarat adnak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük