Hagyma: olcsó, természetes megoldás gyulladások, megfázás, sérülések kezelésére

A hagyma nemcsak a sütéshez-főzéshez használható. Az olcsó és ízletes zöldségnek máshol is hasznát vehetjük, például természetes, házi gyulladásgátlóként, égési sérülések kezelésére, vagy a szúnyogok távol tartására.

Szúnyogriasztó hagyma
A hagyma véd a szúnyogoktól. Ha a nyári kerti partik előtt bedörzsölöd vele a bőröd, a kellemetlen rovarok messzire elkerülnek – a szag miatt azonban előfordulhat, hogy a vendégek is, így ez a tipp a gyakorlatban ritkán alkalmazható.

Hagyma megfázás ellen
Gyulladásgátló hatásának már több hasznát vesszük: a régóta ismert házi gyógymód, a hagymatea valóban segít megfázás esetén. A hagyma nyersen fogyasztva is csillapítja a megfázás okozta kellemetlen tüneteket. Immunerősítő hatásának köszönhetően nemcsak a kezelésben, hanem a megelőzésben is segíthet. A téli hónapokban az egyik leggazdagabb vitaminforrás.

Szálka fúródott a bőröd alá? A hagyma segíthet!
A hagyma segítségével könnyebben eltávolíthatjuk a bőrbe került szálkát. Tegyünk egy szelet hagymát 1-2 órára a szálka helyére. A bőr puhábbá válik, így sokkal könnyebb lesz kiszedni a szálkát.

Rovarcsípések kezelése hagymával
Dörzsöld be a rovarcsípés helyét egy félbevágott hagymával: a zöldség szinte azonnal csillapítja a fájdalmat.

Égési sérülések gyógyítása hagymával
Csípős íze miatt először valószínűtlennek tűnhet, de igaz: a hagyma égési sérülésekre is hatásos. Akár termikus égési sérülésről, akár napégésről van szó: egy szelet hagyma csillapítja a fájdalmat. Nem okoz csípő, égő érzést, épp ellenkezőleg: nyugtató hatású.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nevessünk többet – őrizzük meg egészségünket!

Egészségi állapotunkat nevetéssel is javíthatjuk. Az egyszerű receptet azonban nem olyan egyszerű átültetni a gyakorlatba, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük