Hajdú táncegyüttes

A felnőtt néptáncegyüttesek bemutatószínpadán, 2010-ben, az Országos Minősítő versenyen, a debreceni Hajdú táncegyüttes érte el a legmagasabb pontszámot. A versenyen bemutatott programjuk szerepelt a 2011. februárjában, a Budapesti Operettszínházban megrendezésre került Országos Néptáncantológián is. A felnőtt együttes magas szintű szakmai tevékenysége kisugárzik a gyermek és ifjúsági együttesek munkáira is.

Az amatőr tánccsoportnak a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ ad otthont. Az együttes 1953-ban alakult. A kezdetek óta, több táncos generáció nőtt fel a tánccsoportban, átadva egymásnak tudásukat és a tánc iránti lelkesedésüket..

Kb. 400 tagjuk van (2011), 13 csoportban. Az óvodás korosztálytól, egészen a seniorokig, minden korcsoport megtalálható. Az együttes tagjai elsősorban Debrecenben és Debrecen környékén élnek. Évente több mint 100 alkalommal lépnek közönség elé és a fellépéseknek legalább a felét, a felnőtt csoport műsora teszi ki. A fellépések nagy része megyei bálok, városi rendezvények, jótékonysági bálok, megyei és országos fesztiválok és saját szervezésű színházi estek.

A tánccsoport turnézott már Európa majdnem minden országában, valamint Vietnámban, Kínában, Tunéziában, Dél-Kóreában, Japánban, Egyiptomban, Mexikóban és az USA-ban. A táncegyüttes vezetői Tiszai Zsuzsa és Lovas Bálint.  Weboldaluk: www.hajdufolk.hu.

Lili

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Sciennet Fórum szabad blog a törzsvásárlóknak

NAGYRA NŐTT A VÁSÁRLÓI KLUB Átverés és bukta vagy átalakulás, 2010-2011-2012-ben sokminden kiderült. Kaptam egy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.