Hajdúszoboszló látnivalói

Nem csak külföldre érdemes nyaralást terveznünk, rengeteg olyan gyönyörű város van a mi drága, kis hazánkban is, ahova érdemes lenne legalább egyszer elmennünk életünk során. Ilyen város Hajdúszoboszló is, amely nem csak honfitársaink körében népszerű, hanem külföldi turisták is előszeretettel látogatják, méghozzá egyáltalán nem véletlenül.

Hajdúszoboszló Európa-szerte híres hajdúsági fürdőváros, itt található Magyarország legnagyobb alapterületű, termálvizes fürdője (a víz alapvetően jódos), emiatt ez országunk egyik legnépszerűbb úticélja. Főleg a fürdőnegyed miatt látogatják, de a belvárosban található számos nevezetessége is vonzza a turistákat.
Fedezzük fel együtt hazánk e csodálatos települését! Az alábbiakban Hajdúszoboszló kihagyhatatlan látnivalóiról olvashatunk.

Bocskai István Múzeum

Már Hajdúszoboszló nevéből is kiderül, hogy egy hajdúváros, a hajdúkat pedig Bocskai telepítette le, és adományozta meg kollektív nemességgel annak idején, hogy segítségüket megköszönje, ésszerűnek tűnik, hogy egy múzeumot alapítsanak Bocskai István fejedelem emlékére, mégpedig a legnagyobb hajdúsági városban. A múlt század végén alapított múzeumban rengeteg helytörténeti tárggyal és Bocskai-relikviával találkozhatunk,valamint gyönyörködhetünk a híres festőművész, Szűts János festményeiben, melyek mind a magasztalt fejedelmet ábrázolják.

Erődfal és bástya

Ha a református templom környékén kicsit szemfülesebben nézünk szét, észrevehetünk törmelékdarabokat a földben, amely valamikor egy erőd része lehetett, de mára már csak a védőfal egy része maradt meg egy bástyával, ahol ma egy erődtörténeti kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők. Szomorú története van ennek a helynek, 1660-ban a megszálló török erők kegyetlenül kivégezték az ott rekedt, az ellenséges katonák elől a várba menekülő lakosokat. Ennek ma az erődfal oldalán egy tábla állít emléket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

A csodálatos Korzika

Korzika egy viszonylag kis sziget, a Földközi-tenger szigetei között mégis ez az egyik legnagyobb. Korzika …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük