Használtautó vásárlás, jó autó márkák

Használtautó fórum:Hogyan tudunk lehető legolcsóbban autót vásárolni?

Ha nem akarjuk használni, akkor még olcsóbb :)! Ma jött a ‘hivatalosnak’ is nevezhető visszajelzés a Közlekedési Főfelügyelőség irodájából. Németországban megvesszük a 450-1600 euró közötti árú műszaki vizsga nélküli autót, és pusztán alkatrésznek használjuk fel. Papírmunka ezzel is van bőven, illetve jelenleg a Magyarországra szállítás a nagy kérdés (? vontatás – ? útvonalengedély). Az önhordó kocsiszekrényt NEM, de a többi alkatrészt beépíthetjük a régi autónkba, így 6-8 évre össze tudunk rakni egy strapabíró gépet. A számlára rá kell írni, hogy alkatrész, az adásvételit 2 nyelven kell prezentálni (alvázszám, motorszám esetleg a volt rendszám és lemásolt forgalmival együtt, a több néha a minimum…). A használtautó vásárlás Angliából a benzin árak ellenére a mai napig működik, olcsó alkatrésznek kiváló, így lehet spórolni persze. Érdeklődjünk az ismertebb bontókban!

Külföldi autó vásárlása esetén regisztrációs adó számítás, kalkulátor: www.euvonal.hu/regado.php. Néhány autó tulajdonos, a hobbi autószerelés szerelmese most jól járhatott. 1 millió Ft-ért kiváló autót+alkatrészeket (90%-os karambolos cserealkatrész autót) is vehettünk. Most a benzin, üzemanyag árak miatt persze érdemes visszafogottan, ritkábban nyomni a gázpedált. A külföldi autók ára, ezek vásárlásának a trükkjei az egy külön világ. Először böngésszük csak az árakat pl.: www.mobile.de/home/index.html Németország, Olaszország stb.! Egyelőre nagy a felháborodás, mivel pénzünk nincs, és jómagam is 26 éves autót vezettem tegnap.

2012-ben némileg javult, 2013-ban mintha romlott volna a regisztrációs adó mértéke, amit extrán ki kell fizetni a külföldről behozott autókra. A jó spórolási lehetőségekről az autó kereskedők és bontók persze sokat tudnak mesélni, féláron megszerezni egy személygépjárművet nem lehetetlen, de kicsit művészet. Egy németországi 200-500e-ért megvett autóra 270-500e regadót fizetni elég durva www.mgoe.hu/hir.php?id=106, ez a gazdaságra és a szegényebb emberekre egyértelműen bénítóan hat.

1998-as jó állapotú (működő és nem szétrozsdásodott) Ford Fiesta-t és Skoda Felicia-t 400-450 eurós áron sikerült találni, ezeket még 4-6 évig lehetne használni üzembiztosan kis ráfordítással, egyelőre a regisztrációs adó miatt ez még nem megengedett. Egyelőre a szegényebb rétegek a bontókból szerzett olcsó alkatrészekkel (vagy utángyártott) javítják fel régi autójukat, ami akár 22-28 éves is lehet (Volkswagen, Ford, Skoda 120, Lada vagy éppen egy édes kis Renault).

A hitelek veszélyeit ma már kezdjük megismerni. Erre tényleg csak üzleti okból vállalkozzunk! 🙂

Kell mondani, hogy most mennyire leesett a használt autók ára Magyarországon is?

Az oldtimer autók talán ezért most kevéssé népszerűek (divatosak), mert újszerű autókat tömegével  kaphatunk jó áron, ezekel alig a BKV bérlet ára felett, egy buszbérlet ára alatt közlekedhetünk kényelmesen (fűtés, légkondi, elektromos ablakok, központi zár, max. 7 literes fogyasztás).

Használtautó vétel esetén jó kereskedést, keresőt használjunk!  A vásárlás előtt legyen komplett átvizsgálás (műszaki adatlappal), és próbáljuk is ki az autót!

Árakban már 400.000 Ft-ért is kiváló japán autót is van a piacon (persze erre rá jönnek az átírási költségek). Én most vettem egy 10 éves Mitsubishit 580.000 Ft-ért (20 hónap műszakival)-Ez ok, ha alkatrészenként összeszámoljuk, akkor ki tudja, hogy milyen magas ár jön ki, egy biztos, hogy több mint így összerakva :).

Jobb és picivel drágább autók esetén is megúszhatjuk 750.000 Ft köröli (még tűrhető) hitel felvételével (pl. 50% önerővel), és roboghatunk egy 4-6 éves autóval, amit sokszor újnak néznek egy mosás után, ami különösen jó érzés a tulajdonosnak :).

Ez az állapotfelmérő adatlap is segít: http://www.jubaauto.hu/data/aktual/Gk%20allapotlap.pdf

Nagyon nem kell megijedni látva egy szerviz sok-sok műszerét, egy óra alatt sok esetben olcsón átvizsgálják az autót. Lásd. pl.:

http://www.autojavitobt.hu/index.php?page=allapotfelmeres vagy http://www.muszaki-vizsga-zoldkartya.hu/cikkek/allapotfelmeres-vasarlas-elott.html

Akkor is lehet alkudni, ha olyan hibát találunk a gépkocsin, amiről az eladó nem tájékoztatott, de interneten érdemes előre licitálni, és csak azokat az autókat megnézni személyesen, amik a kiszemelt ár és minőségi kategóriába esnek, így néhány autóra leszűkítve a lehetőségeket (nem alkalmi akciós ár esetén) marad néhány napunk a döntésre.

Azt kissé szomorúan látom, hogy angol extra használt ruha boltban akár piacvezetőek is lehetünk az EU-ban. Szegény ország lévén, ez érthető. Pár hónapra vásárolt gyerekruháknál magam is erre hajlanék.

Az meglepett, hogy mennyi jobbkormányos használt autó kerül Angliából hozzánk. Annyira nem jó a másik oldalról vezetni :).

Sérülésmentes, garázsban tartott, szervizelt autónál tapasztalt szerelők szerint a magas km sem gond. Egy lelakott mindössze 130.00 km futott autóval éppen annyi gondunk lehet mint egy 260.00 km-t megjárt sokkal tapasztaltabbal.

Milyen használtautót vegyünk?

Japán benzines autót! Ford dieselt! Fiatot! Ferrarit! stb. szólnak a felkiáltások. Minden autómárkának vannak szerelmesei, de ilyen kérdésben mindenképpen beszéljünk az adott márkára specializálódott szerelővel. Egy japán autó márkánál is, akár háromszoros eltérés lehet a különböző típusok alkatrészárai között. Így például hiába van ritkábban gond az autóval, ha akkor bizony százezrekbe is kerülhet egy nagyobb szerviz.

Amikor eldöntöttük a fontos kérdéseket (külső, belső, motorméret, csomagtartó méret, fogyasztás), akkor kezdjünk igazából az autók tesztelésébe és az alkudozásba. Én szerényen szoktam alkudni, de tudom, hogy fontos. Más profik, akár százezreket is tudnak így spórolni. 10%-ot lealkudni a legtöbbször ok, ha motivált az eladó.

A Totalcar nagyon jó ötleteket ad: http://totalcar.hu/tanacsok/nepperuzo/hautovasuf/

A használt autó beszámítást korábban nem szerettem, éppen elég roncs autó van a Földön :). Cserében, ráfizetéssel nem szívesen adnék el autót, persze néha ez is működik.

Jó autó vásárlást, és biztonságos autózást mindenkinek!

Mik a jó autó márkák a használtakban? Toyota, Ford, Opel, Volkswagen, Mitsubishi vagy esetleg a Mazda? A sok lehetőség miatt, és a konkrét típus inkább döntő a mai világban.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Férfi frizurák, vonzó mód/szín és/vagy fodrász keresés

Divatos férfi hajak, frizurák 2012. Erősödő válság 2009-től átértékelt, a fejünk az, amire különösen nagy szükségünk van. Fontos, hogy rendben legyen kívül, belül, felül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük