Házasság vagy együttélés

Ez örök probléma a pároknál, hogy házasodjanak vagy csak együtt éljenek. Mi a helyes válasz?

Azt is lehetne mondani rá, hogy kinek a pap kinek a papné. Mindenkinek más felel meg, az a fontos, hogy mindketten ugyanazt akarják. Mert ahogy szokták mondani a szerelem és a boldogság, nem a papíron múlik.

Manapság sokan úgy gondolják, hogy felesleges pénzkidobás házasodni, vagy félnek az ilyen irányú elkötelezettségtől, mert úgy gondolják, ha gond van, akkor könnyebb szétválni.

Ez részben igaz is, de ha az ember összeköti az életét a másikkal, közös lakás, esetleg cég, gyerek, akkor hiába nincs papír, az is van olyan nehéz, ha szét kell válni, mintha össze is házasodtak volna.

Úgyhogy ízlés és felfogás dolga, hogy ki melyiket választja, amíg mindketten ugyanazt akarják. A gondok inkább ott kezdődnek, ha az egyik szeretne házasodni, a másik pedig ellenzi azt. Ilyenkor előbb vagy utóbb muszáj valami kompromisszumot találni, mert hosszú távon nem lehet húzni egyik irányba sem, de ez a legnehezebb kérdés, mivel ilyen esetben valakinek fel kell adnia az álmait.

Te mit gondolsz erről?

Lili

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Müller Péter: szeretet, szerelem, szeretkezésről

Amiről időről időre érdemes újra beszélni. Szeretetről, szerelemről, szeretkezésről. Ezért is került bele a karácsonyi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.